Ryder leidt Canadiens langs Jets

Door

Winnipeg Jets v Montreal Canadiens

De Montreal Canadiens bleven als enige topploeg in de Eastern Conference stil op de laatste dag voor de trade deadline, maar lieten tegen de Winnipeg Jets zien dat zij hun zaken al eerder op orde hadden.

Michael Ryder was met twee doelpunten en een assist erg belangrijk voor zijn ploeg. De aanvaller maakte zes weken geleden al de overstap van de Dallas Stars naar Montreal en maakte sindsdien 9 goals en 8 assists in 17 wedstrijden. Vandaag was hij verantwoordelijk voor zowel de 1-1 als de 2-1 en assisteerde bij de 4-1, afgemaakt door rookie Alex Galchenyuk.

Daarmee kruipen de Canadiens weer wat dichter naar de Pittsburgh Penguins toe, die de afgelopen twee wedstrijden met een dikke nederlaag afsloten. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt 3 punten in het voordeel van de Penguins, die wel 1 wedstrijd meer speelden. De Jets zijn door de nederlaag en de winst van de Capitals tegen de Islanders afgezakt naar plaats tien.

Naast de Canadiens maken ook de Boston Bruins maken nog volop kans op de eerste plaats dankzij een 1-0 overwinning tegen de New Jersey Devils. Jaromir Jagr was met zijn schaats de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd. Jagr maakte zijn debuut voor de Bruins, nadat hij dinsdag overkwam van de Dallas Stars.

Een andere debutant die van grote waarde was, is Ben Bishop. Bishop stopte 24 uur na zijn komst van de Ottawa Senators 45 schoten om de Tampa Bay Lightning aan een 5-0 overwinning tegen de Carolina Hurricanes te helpen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen