Ryan Roberts per direct naar Boston Red Sox

Door

Ryan Roberts

De Boston Red Sox hebben zich per direct versterkt met infielder Ryan Roberts. De voornaamste reden achter de plotselinge deal tussen Roberts en de Red Sox is dat John Farrell een MLB-waardige rechtshandige slagman in de line-up wilde hebben. Dat liet de manager van de Red Sox maandag aan diverse Amerikaanse media weten.

Roberts krijgt in Boston in principe een contract voor dit seizoen ter waarde van een miljoen dollar, maar dat bedrag kan worden aangepast als Roberts later alsnog naar de Minor League wordt gestuurd. Roberts zal in eerste instantie de belangrijkste vervanger van de geblesseerde Will Middlebrooks op het derde honk zijn, maar Farrell sluit niet uit dat Roberts er door zijn right-handed power ook op langere termijn bij blijft.

De 33-jarige rechtshandige slagman kende zijn beste jaren bij de Arizona Diamondbacks, waar hij in 2011 19 homeruns sloeg. In 2012 verhuisde de derde honkman naar de Tampa Bay Rays. In 2013 kwam Roberts echter niet verder dan 162 at-bats bij de Rays. Roberts mocht deze winter dan ook op zoek naar een nieuwe werkgever, en leek die gevonden te hebben in de Chicago Cubs. Daar wist Roberts echter geen plek bij het Major League-team af te dwingen, waarop de infielder de Cubs weer vaarwel zei.

Ook leuk om te lezen