Ryan: ‘Revis kan de beste Jet ooit worden’

Door

Gedurende de NFL lockout, die nu al weer maanden duurt, hebben coaches alle tijd na te denken over hoe ze zich moeten voorbereiden op een nieuw seizoen. Voor New York Jets-headcoach Rex Ryan is één ding duidelijk: Darrelle Revis is voor hem een van de steunpilaren op weg naar succes.

,,Darrelle is een speler met buitengewone kwaliteiten. Dat wij hem hier hebben rondlopen is echt een voorrecht,” stelde Ryan dinsdagavond in gesprek met de NFL Network. ,,Laat ik het zelfs zo zeggen: Ik denk dat er een tijd komt dat wij met elkaar gaan zeggen dat hij de beste speler is die ooit voor de Jets heeft gespeeld. Daar geloof ik heilig in.”

De 25-jarige cornerback werd al drie keer verkozen tot de Pro Bowl en eindige in 2009 als tweede in de Defensive Player of the Year verkiezing achter Green Bay Packers cornerback Charles Woodson.

Opmerkelijk, in de documentaire ‘Hard Knocks’, waarin vorige zomer van dichtbij de voorbereiding van de Jets werd vastgelegd, vervloekte Ryan nog meerdere malen Revis. De cornerback deed lastig over het ondertekenen van een nieuw contract, maar uiteindelijk kwam alles goed toen Revis een vierjarig contract ter waarde van 46 miljoen aangeboden kreeg.

,,Er zijn genoeg goede cornerbacks in de NFL, maar er is maar één Darrelle Revis,” vervolgde Ryan zijn lofzang. ,,In welke defense je ook beschrijft, Revis zal altijd naar boven komen als de beste.”

De opmerkingen van de Ryan deed bij Don Maynard, Hall of Famer en door velen beschouwd als een van de beste Jets-spelers ooit, een reactie uitlokken. ,,Iedereen mag zijn mening hebben,” stelde hij diplomatiek vast. ,,Het is net als een scheidsrechter bij basketbal. Wanneer hij voor de ene partij fluit, dan doet hij daamee het andere team tekort. Maar goed, Ryan mag dat zeggen.”

In gesprek met ESPN Radio kreeg hij ook de vraag voorgelegd of hij niet dacht dat hij de beste Jet aller tijden was. ,,Ach, laat ik het zo zeggen. De waardering is allang gekomen, want ik ben niet voor niets toegelaten tot de Hall of Fame,” aldus de oud-wide receiver, die tijdens de derde editie van de Super Bowl uitblinker was in combinatie met voormalig quarterback Joe Namath.

Foto: jetsfans.com

1 Reactie
 1. Dennis 6 jaar ago

  Beste corner in de NFL is Revis geen twijfel mogelijk!
  Naar mijn mening zijn dit de beste corners in de NFL:
  1. Revis, Jets
  2. Asomugha
  3. Woodson, Packers
  4. Samuel, Eagles
  5. McCourty, Patriots

  En aan dit rijtje kunnen we over een paar jaar Peterson toevoegen!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen