Ryan Anderson lang aan de kant met hernia

Door

New Orleans Pelicans v Sacramento KingsRyan Anderson heeft een nekhernia overgehouden aan de botsing met Gerald “Crash” Wallace. De blessure zal de specialist in driepunters voor een onbepaalde tijd aan de kant houden en dat is een tegenvaller voor de New Orleans Pelicans.

Anderson moest na de botsing op 3 januari met een brancard het veld verlaten en bracht vervolgens enkele dagen door in een ziekenhuis in Boston. Daar heeft hij een aantal test ondergaan. Vandaag kwamen de Pelicans met de mededeling dat de power forward een hernia heeft. Een hernia is een blessure die vanzelf zal genezen, maar dit heeft behoorlijk tijd nodig.

hernia

Anderson maakte zijn beste seizoen als prof door en is de huidige topscorer bij de Pelicans met 19.7 punten per wedstrijd. De Most Improved Player of the Year van 2011 speelde dit seizoen 22 wedstrijden, waarvan hij er twaalf winnend afsloot. Zonder Anderson zijn de Pelicans aanzienlijk slechter: 3-7. De hernia gooit dus behoorlijk roet in het eten als het gaat om het kwalificeren voor de play-offs. De ploeg staat momenteel elfde in de Western Conference.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen