Russell Westbrook loopt kleine breuk op in rechterhand

Door

Oklahoma City Thunder v Portland Trail Blazers

Nog meer pech voor de Oklahoma City Thunder. Russell Westbrook heeft donderdag tegen de Los Angeles Clippers (93-90 verlies) een kleine breuk in zijn rechterhand opgelopen. De point guard blesseerde zijn hand in een poging een rebound te pakken.

Westbrook blesseerde zijn hand in de eerste helft van de wedstrijd en moest naar de kleedkamer. Even was er nog hoop voor de Thunder dat de blessure meeviel, maar snel bleek dat Westbrook donderdag niet meer in actie zou komen. Dit nieuws kwam naar buiten via Oklahoman-verslaggever Darnell Mayberry.

Scott Brooks
Na afloop van de wedstrijd gaf coach Scott Brooks aan dat zijn sterspeler een kleine breuk in zijn rechterhand had opgelopen. De coach kon echter nog niet zeggen hoeveel wedstrijden Westbrook gaat missen.

Danny Green van de San Antonio Spurs liep vorig seizoen een zelfde soort blessure op. Hij miste toen tien wedstrijden.

Sterk begin
Westbrook begon goed aan het seizoen. De point guard noteerde in de eerste wedstrijd tegen de Portland Trail Blazers 38 punten, zes assists, drie rebounds en drie steals. Daarnaast raakte hij vijftien van zijn zestien pogingen van de vrije worplijn. Tegen de Clippers had hij twee punten, vier assists en één steal in iets minder dan negen minuten. Zijn uitvallen is dus een grote aderlating voor Oklahoma City.

Blessures
De blessures blijven zich maar opstapelen voor de Thunder. Eerder werd duidelijk dat Kevin Durant zes tot acht weken mist vanwege een voetblessure. Ook Anthony Morrow (knie), Reggie Jackson (enkel), Jeremy Lamb (rug) en rookie Mitch McGary (voet) zijn geblesseerd.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Joost 5 jaar ago

    Huilen dit. Bijna een hele backcourt die je mist op dit moment.

  2. Ruudezzz 5 jaar ago

    Je kan zonder Westbrook en Durant ook al bijna dag zeggen tegen de play-offs..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen