Russell krijgt standbeeld in Boston

Door

De Boston Celtics hebben aangekondigd dat Bill Russell een standbeeld zal krijgen in Boston. ,,We zijn vereerd dat we een rol mogen spelen in het vereren van zo’n extraordinaire atleet en leider,” zei Celtics” mede-eigenaar Stephen Pagliuca. ,,Bill Russell zal voor altijd herinnerd worden in Boston, en de jeugd hier zal profiteren van zijn nalatenschap.”

Het is nog niet duidelijk waar het beeld zal worden geplaatst. Vorig jaar werd er voor TD Garden een standbeeld van Boston Bruins legende Bobby Orr opgetrokken. ,,Ik ben trots om deel uit te maken van de mensen die Bill Russell zullen vereren,” zei burgemeester Thomas Menino. ,,Hij is niet alleen één van de grootste kampioenen ooit uit de sportgeschiedenis, hij is een man die ook iets voor de jeugd deed. Ik wil dat alle Bostonians en iedereen die ons bezoekt weten wat Russell allemaal gedaan heeft voor deze stad.”

Russell zelf was alleszins vereerd. ,,Ik voel me nooit comfortabel met zo’n eer maar de jaren als kapitein van de Boston Celtics waren de meest trotse momenten van mijn leven,” zei Russell. ,,Burgemeester Menino’s Boston is een stad waar de verwezenlijkingen van de mensen in een goed daglicht worden gesteld. Ik ben dankbaar dat de Celtics zo’n mooi programma hebben opgestart dat mijn naam draagt.”

Tijdens een ceremonie in het Witte Huis eerder dit jaar zei President Barack Obama al dat hij hoopt dat de kinderen ooit zullen kunnen opkijken naar een standbeeld van Bill Russell de speler en Bill Russell de persoon. De Hall of Famer won 11 kampioenschappen in 13 seizoenen bij de Celtics en was de eerste zwarte coach in de geschiedenis van de NBA. Hij had gemiddeld 15,1 punten en 22,5 rebounds per wedstrijd.

Foto: dcurbansports.blogspot.com

 

Ook leuk om te lezen