Rubio: ‘Ik moet fysiek sterker worden’

Door

De nieuwe aanwinst van de Minnesota Timberwolves weet dat er werk aan de winkel is voor hem. Ricky Rubio, het Spaanse wonderkind, speelt volgend seizoen in de NBA en wil zich niet laten verrassen door de fysieke verschillen met het Europese basketbal.

De fans zijn blij dat Rubio eindelijk opteerde om bij de Wolves te gaan spelen maar zijn tegelijkertijd ook wat ongerust. Hij werd in 2009 gedraft (5de pick) door de Timberwolves en opteerde om een aantal jaar in Europa te blijven spelen.

Rubio was toen hot. Hij verbaasde de wereld toen hij tegen Team USA uitpakte met flashy passes en leuke drives. Die hot vibe rond Rubio is intussen al flink gaan waaien want de 20-jarige spelverdeler speelde een minder seizoen bij Barcelona.

Zijn statistieken zakten en de twijfels begonnen te komen. Rubio is 1m92 en weegt nog geen 90 kg, dus hij zal het lastig zat krijgen tegen stevigere guards als Deron Williams, Chauncey Billups, Chris Paul en zelfs een oude man als Jason Kidd (als die niet met pensioen gaat door de lockout).

Rubio weet dat hij in de gym moet zitten deze zomer. “Ik denk dat het fysiek veel zwaarder zal zijn dat in Europa”, zei Rubio. “Ik zal meer gewichten moeten heffen.”

Het feit dat Rubio als buitenlandse speler beseft dat hij nog moet verbeteren is een grote stap vooruit in de VS. In het verleden probeerden Europese spelers in de NBA binnen te walsen en losten ze de verwachtingen niet in.

De Spanjaard wil duidelijk werken aan zijn zwaktes. Hij is geen slechte verdediger maar zal dus veel gewicht moeten toevoegen de eerste jaren. Veel mensen die met hem spraken vonden dat hij teveel zelfingenomenheid had, maar met deze recente uitspraken lijken de tijden te keren.

De Spaanse spelverdeler zou de fan favorite kunnen worden vooraleer hij de zaal van Wolves nog maar binnenstapt, indien hij deze workflow ook echt ten uitvoer brengt.

Foto: femalefan.com

Ook leuk om te lezen