Royals voor het eerst sinds ’85 naar de World Series

Door

ALCS - Baltimore Orioles v Kansas City Royals - Game Four

De Kansas City Royals hebben zich voor het eerst sinds 1985 weten te plaatsen voor de World Series. Net als de voorgaande zeven play-offduels wonnen de mannen van Royals-coach Ned Yost ook de achtste wedstrijd door in eigen huis met 2-1 de Baltimore Orioles opzij te zetten.

Het was wederom het bekende recept wat de Royals op weg hielp naar de overwinning. Defense, pitching, en een beetje geluk. Dat laatste kwam in de eerste inning tot uiting toen Orioles-catcher Caleb Joseph wat knullig de bal uit zijn handschoen liet schieten waardoor maar liefst twee Royals-spelers konden scoren.

Vervolgens was er wederom een defensief hoogtepunt te aanschouwen. Ditmaal was het niet Lorenzo Cain, maar Alex Gordon die goed was voor een geweldige vangbal waarbij hij hard in aanraking kwam met één van de muren in Kauffman Stadium.

Gordon kwam er heelhuids vanaf, en hoewel Ryan Flaherty met een solo homerun wat terug deed, was het de bullpen die weer de deur op slot gooide. Jason Vargas werd al na 5.1 innings eruit gehaald om ruimte te maken voor Kelvin Herrera, die vervolgens een puntloze zesde en zevende inning gooide. Daarna was het de beurt aan de man van de achtste inning, Wade Davis, om dat kunstje na te doen. Tot slot was het niemand minder dan closer Greg Holland die de fans in KC in extase bracht met vooralsnog de belangrijkste save uit zijn carrière.

Aan het eind van de wedstrijd werd Paul Rudd geïnterviewd. Rudd is een Amerikaanse acteur en een van de bekendste fans van de Royals. Zijn antwoord op een van de vragen van de journalist was fantastisch.

De laatste keer dat de Kansas City Royals uitkwamen in de World Series was, zoals eerder vermeldt, in 1985. Toen won de ploeg haar eerste en vooralsnog enige kampioenschap in de clubgeschiedenis door met 4-3 van de St. Louis Cardinals te winnen. De tijd zal uitwijzen of Kansas City wederom een kans krijgt om de buren uit St. Louis op hun plek te zetten. De Cardinals staan momenteel 2-1 achter in de NLCS waar zij zometeen, om twee uur Nederlandse tijd, de vierde wedstrijd van hun series spelen tegen de San Francisco Giants.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen