Roy grote roerganger in geslaagde comeback Trail Blazers

Door

Comebacks. Brandon Roy weet er dit seizoen alles van. Wegens blessureleed zit de guard vaker dan hem liever is op de bank bij de Trailblazers. Toen hij gisteren uit het trainingspak mocht tegen Dallas was hij absoluut de grote roerganger. Zijn 24 punten leidden een nog niet eerder vertoonde comeback in; zowel in de wedstrijd als in de serie.

,,Hier in Portland weten we waar hij toe in staat is. Vanavond was de oude Brandon Roy weer te zien. Hij nam het gewicht van de wedstrijd op zijn schouders en droeg het team naar de overwinning”, aldus een tevreden Portland-coach Nate McMillan, die zijn ploeg in de serie terug heeft zien komen van 2-0 achter naar 2-2.

De Mavericks leken in de Rose Garden ook echt op rozen te zitten. Na het derde kwart was de stand 67-49. Maar liefst 18 punten voor en daar hadden de Trailblazers vlak voor het verstrijken van dit kwart al 5 punten van afgehaald.

De laatste 12 minuten basketbal in Portland waren geheel voor Roy. De guard was ontketend. Hij schoot 8 op 10 en maakte 18 van zijn 24 punten, waaronder de beslissende met net iets minder dan 40 seconden te gaan. Zijn pullup bank shot betekende de definitieve 84-82.

Dallas had ineens pap in de benen. Alles werd stukken minder, zoals hun intensiteit en schotpercentage. De Trailblazers profiteerden hier maximaal van. Beetje bij beetje werd de voorsprong van de gasten kleiner.

Met nog iets meer dan een minuut betekenden twee rake vrije worpen van Roy dat de stand gelijk was: 82-82. Zo’n 26 seconden later maakte hij de grootste comeback in de playoff-geschiedenis van de Trailblazers compleet.

,,Ik ben in goede doen geweest, maar nog nooit zoals vanavond”, sprak de drievoudig All Star. Roy kende een moeilijk seizoen. In januari onderging hij een operatie aan beide knieën.

Sinds hij terug is, kan hij maar slecht wennen aan zijn rol op de bank. Dat hij ook als reserve zijn stempel kan drukken, leerde hij in game 4 tegen de Mavs.

,, Ik realiseer het me nog niet. Het was een ongelooflijke wedstrijd en comeback. Met alles wat ik dit seizoen heb meegemaakt, alles kwam tezamen toen de jongens me vastpakten en me toejuichten op de vloer. Het was speciaal”, glunderde Roy.

Zie hier de samenvatting tussen de Mavericks en de Trail Blazers:

Foto: static.deseretnews.com

1 Reactie
  1. john 7 jaar ago

    schitterende overwinning. Roy weer even op allstar niveau!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen