Rose: ‘Zijn wij de underdog? Prima’

Door

Voor wie het was vergeten: de Chicago Bulls hadden het beste record in het reguliere seizoen (61-21), hebben de MVP binnen de gelederen (Derrick Rose) en worden vanaf de kant bovendien geleid door de Coach van het Jaar (Tom Thibodeau). Niettemin is de ploeg de underdog in de Eastern Conference Finals, waarin het vanaf zondagnacht stuit op de Miami Heat.

Underdog? ,,Prima”, liet Derrick Rose na de overtuigende winst op de Atlanta Hawks weten. Maar hadden de Bulls de Heat in het reguliere seizoen niet geveegd middels drie zeges? En had Chicago Miami na de laatste overwinning, in South Beach nota bene, niet aan ‘t huilen gemaakt?

,,Het reguliere seizoen is voorbij”, weet Rose als geen ander. ,,Dat is geweest, telt niet meer. De huidige Miami Heat speelt veel beter dan een paar maanden geleden. Iedereen kent daar inmiddels zijn rol. Ze spelen voor elkaar, ze maken hun schoten, en verdedigend zit het bij hun goed in elkaar. Maar wij zullen klaar zijn voor ze.”

,,Het wordt leuk, hartstikke leuk”, vervolgde Rose. ,,De Heat heeft een goede ploeg, en met LeBron en D-Wade twee fantastische spelers, die alles hebben. Maar onze defense heeft ons hier gebracht, en onze defense moet het ook tegen Miami gaan doen. De Heat is een goede ploeg, maar wij zijn ook verdomde goed.”

Niet dat jij het met een stel slampampers moet doen, maar Miami heeft met James, Wade en Bosh drie spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Wie kan dat bij de Bulls, behalve jij?
Rose: ,,Ik heb alle vertrouwen in m’n ploeggenoten. Bij ons kan iedereen een topavond hebben. Vanavond was dat Carlos (Boozer). Eerder deze week Taj (Gibson) en Omer (Asik). En dan hebben we nog Joe (Noah), Luol (Deng), Kyle (Korver) en ga zo maar door. Ik denk echt dat we een topteam hebben. A team that can hussle.

Het is voor het eerst sinds 1998 dat de Bulls weer eens in de Eastern Conference Finals staan.
Rose: ,,Echt, voor mij is het geen verrassing dat we staan waar we nu staan. Toen ik al deze jongens ons trainingskamp binnen zag komen, zag ik al: dit zijn gasten die willen winnen. Van deze groep is er niemand geinteresseerd in z’n stats. Wedstrijden winnen is alles wat we willen.”

Zondag gaat het beginnen.
Rose: ,,Wat ik al zei: het wordt een leuke series. Coach Thibs zal met een goed gameplan komen. Makkelijk zal het niet worden, maar dat was het afgelopen seizoen ook niet.”

Foto: usatoday.com

1 Reactie
  1. SGT-Punani 7 jaar ago

    ik heb er zin in! ben al een bulls fan sinds jordan, pippen en grant. daarna werd het alleen maar beter met de komst van rodman. en nu na al die jaren eindelijk weer in de east finals. ben wel bang voor de heat. zoals het stukje zegt: de bulls heeft de heat in het reguliere seizoen wel 3 maal verslagen maar dit zijn de playoffs!!!!! en de manier hoe de heat de celtics verslagen hebben vond ik zeer indrukwekkend. maar goed heb er wel erg zin in!!!! GO BULLS!!
    bulls in 6 zeg ik

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen