Rose in bloedvorm op weg naar MVP

Door

Derrick Rose, de ster en point gaurd van de Chicago Bulls, hoorde dit seizoen zijn eerste ‘MVP chants.’ De 1.91 meter lange atleet gaf al aan het begin van het seizoen aan dat hij de meest waardevolle speler van de NBA wil worden. ,,Ik hou er van. Het heeft geen nut om dit spel te spelen als je niet de beste wil worden. Dit jaar wil ik de MVP worden.”

Het spel van de 22-jaar jonge Rose, bijnaam ‘Pooh’, liegt er niet om. Meerdere malen per wedstrijd laat hij een fantastisch atletisch vermogen zien met daarbij een verschrikkelijk snelle eerste stap en een kracht die weinig voorkomt bij de spelverdelers in basketball. Rose staat vooral bekend om de scores die hij maakt waarbij hij in de lucht zijn schot nog aanpast. Ook al wordt hij bij zo’n actie geraakt, hij blijft op koers en Rose blijft dan zo lang hangen dat hij ook nog de bal kan afmaken.

Zulke hoogtepunten zijn natuurlijk erg leuk voor de fans, maar dat is niet de reden dat er nu MVP geroepen wordt voor de in Chicago geboren ster. Het feit dat zijn team wint, en ook bleef winnen toen power forward Carlos Boozer nog geblesseerd was in de eerste 15 wedstrijden van het seizoen, zijn extreem belangrijk voor de fans uit ‘The Windy City’.

Het team staat met 32 wedstrijden gespeeld op de 3de plek in het oosten, onder de Celtics en de Heat. De Bulls hebben in die 32 wedstrijden er 22 gewonnen en 10 verloren. Daarnaast laat Rose gemiddelden noteren van 24 punten, 8.5 assists en 5 rebounds per wedstrijd.

Teamgenoot Boozer is lovend over Rose: ,,Ik zie niet in waarom hij geen MVP zou kunnen zijn. Hij draagt ons team elke avond. Hij creëert, hij scoort, hij rebound. Hij is een speciale speler”. Erkenning krijgt hij inmiddels van de hele basketbal wereld. In ‘The Race to the MVP’ van de NBA staat Rose bovenaan en laat hier spelers als Dirk Nowitzki, Amar’e Stoudemire,LeBron James en Dwight Howard achter zich.

Als het team van ‘Pooh’ blijft winnen en Rose zelf blijft zo spelen als hij nu doet, is er een kans dat we aan het einde van het seizoen zeggen dat deze 22- jaar jonge speler de beste is van de hele competitie. Zo ver is het echter nog niet en de fans uit Chicago zijn al blij, na jaren weinig succes sinds het vertrek van de legende Michael Jordan, weer mee te doen met de andere grote teams.

Ook leuk om te lezen