Rookies maken verpletterende indruk in NHL-Play-Offs

Door

Detroit Red Wings v St. Louis Blues

Goed nieuws! De NHL Play-Offs gaan nog wel even duren. Gisteren eindigden de eerste serie doordat Anaheim de eerste ronde met 4-0 won. Er gaan in ieder geval vier series door voor een game 6.

Calgary Flames vs Vancouver Canucks
De serie tussen de Flames en Canucks wordt vooral gekenmerkt door animositeit tussen de beide teams. Met Michael Ferland als winnaar in deze strijd. De rookie van de Flames zit onder de huid van de Canucks en mag ongestraft zijn gang gaan.

De Canucks leken na een vroege achterstand weer een moeilijke wedstrijd tegemoet te gaan. Maar door goals van Bonino en Daniel Sedin werd de vijfde wedstrijd een prooi voor de mannen van coach Desjardin.

Zaterdagnacht om 3:00 uur is game 6 in Calgary.

Tampa Bay Lightning vs Detroit Red Wings
De Red Wings spelen tot nu toe een zeer goede play-offs. Ze gingen game 4 in met een 2-1 voorsprong in de series. Met nog zes minuten te spelen leidde de ploeg uit Motor City met 2-0.

Toen werden Tyler Johnson & Co wakker. Met twee goals in de laatste zes minuten forceerden de Lightning overtime. De Mojo van de derde periode werd meegenomen en leverde de winnende goal van Johnson op. Met twee goals en een assist was Johnson de grote man.

Game 5 is zaterdag om middernacht in Tampa.

Chicago Blackhawks vs Nashville Predators
Tyler Johnson was de grote man in Tampa. Maar de man van de avond was Filip Forsberg. Met zijn hattrick zorgde Forsberg voor 5-2 winst op Chicago. Twee van zijn goals waren unassisted.

Na eerder op de dag gepasseerd te zijn voor de Rookie van het jaar-verkiezing was dit het perfect antwoord van Forsberg.

Game 6 is om zaterdagnacht om 2:00 uur in de “Madhouse on Madison”!

Washington Capitals vs New York Islanders
De score werd nog door Josh Bailey geopend voor de Islanders. Daarna was het “all Capitals”. Met 41 schoten op goal en een 5-1 overwinning, was de buit binnen voor de Capitals.

Grote man bij de Capitals? Ovechkin? Nope!
Geef de eer maar aan Evgeni Kuznetsov! Met twee goals was hij first star vannacht.

Wedstrijden komende nacht
De Penguins proberen in leven te blijven in Madison Square Garden. Ondanks de 3-1 achterstand tegen de Rangers, zullen Crosby en Malkin er alles aan doen om bij te blijven.

De Seantors waren de feel good story bij aanvang van de play-offs. Mogelijk komt de cinderellarun vroegtijdig ten einde. Maar komt er nog een game 6? Game 5 tegen de Canadiens is vannacht om 1:00 in het Bell Center

De meest interessante pot is die tussen de Wild en de Blues. Elke wedstrijd staat er een andere held op. Zal het weer Tarasenko zijn? Of staat Dubnyk weer op z’n kop en houdt de nul?
Het is vannacht op 3:30 te zien.

Foto: Getty Images

4 Reacties
 1. Bob Rooze 5 jaar ago

  De Senators hebben een wedstrijd gewonnen.
  Dus geen sweep

  • Bas Rotteveel 5 jaar ago

   Fixed!!

 2. Wondermans 5 jaar ago

  Volgens mij is Bas nog niet wakker 😉

  Gisteren eindigden de eerste twee series doordat zowel Montréal als Anaheim de eerste ronde met 4-0 wonnen.

  Ottawa trok de stand naar 3-1

  • Bas Rotteveel 5 jaar ago

   Was inderdaad erg vroeg! Het is aangepast Ed!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen