Rondo grote inspirator in zege Celtics

Door

Rajon Rondo was zaterdagavond goed voor slechts zes punten en elf assists, maar toch was hij de man waar het allemaal omdraaide na game 3 in de TD Banknorth Garden. De Boston Celtics versloegen de Miami Heat met 97-81 en brachten de stand in de serie op 2-1, nog steeds in het voordeel van de Heat.

Gedurende het derde kwart kwam Rondo verkeerd neer na een stevig duel met Dwyane Wade. De spelmaker van de Celtics landde verkeerd op zijn linkerhand, waardoor al snel duidelijk werd dat hij zich stevig blesseerde.

Onder begeleiding van de medische staf strompelde hij van het veld af. Al snel werd bekend gemaakt dat Rondo linkerelleboog uit de kom was geschoten. Einde wedstrijd en er werd zelfs gedacht aan einde play-offs door enkele commentatoren.

Niets bleek minder waar, want in het vierde kwart keerde Rondo terug. ,,Dit was echt een signaal naar iedereen toe,” gaf Kevin Garnett na afloop toe. ,,Hij is zo’n sterke jongeman en ik ben trots erop dat hij zo snel terugkeerde. Dat zegt heel over de mentaliteit en de wil van hem om te slagen gedurende deze play-offs.”

KG was zaterdag in goede doen voor de thuisploeg en eindigde de wedstrijd met 28 punten en 18 rebounds. ,,In de eerste twee wedstrijden hebben wij ze zelfvertrouwen gegeven. Daar is het nu over mee. Ik ben blij dat ik daar vanavond aan mee kon helpen.”

Voor coach Doc Rivers bleek de zege een bevestiging te zijn van het goede gevoel wat hij vooraf al had. ,,Ik heb me nooit druk gemaakt of deze groep terug zou slaan in deze wedstrijd. Het is een ervaren groep, maar die nog wel enorm veel honger heeft. Dat bleek vanavond gelukkig maar weer eens.”

Zie hier de samenvatting tussen de Heat en de Celtics

Foto: 3.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen