Rondo grote animator in Boston’s thrillerzege op Hawks

Door

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

Hawks at Celtics 86-88

De diesel die de Boston Celtics heet draait op volle toeren. De ‘oudjes’ uit Beantown lijken de playoffmodus gevonden te hebben en klimmen gestaag in de Eastern Conference. Door de thrillerzege op Atlanta Hawks is de ploeg op gelijke hoogte gekomen met Atlanta en Orlando Magic; een gedeelde vierde plaats.

Onder leiding van Rajon Rondo is de stijgende lijn al enige tijd geleden ingezet. Vannacht in de eigen garden was dat niet anders en pakten de groene brigade de vierde overwinning achtereen. Doc Rivers’ pointguard was de drijvende kracht achter de 34ste zege van de Celts. Voor de negentiende keer op rij produceerde de man in bloedvorm meer dan tien of meer assists. Sterker nog: de spelverdeler noteerde opnieuw een triple-double: 10 punten, 20 eindpasses en 10 rebounds.

Maar de Celtics moesten diep gaan tegen het degelijke Atlanta. Bij rust hadden de bezoekers, die in Jeff Teague hun topscorer hadden met 21 punten, een voorsprong van acht punten. Het volgens Rivers moe ogende Boston knokte zich terug. In het vierde kwart gaven beiden geen krimp.

De 84-84 na 48 minuten basketball betekende overtime. In die extra vijf minuten werden slechts zes punten gemaakt. Het jumpshot van Paul Pierce met nog 3.25 minuten te gaan op aangeven van Rondo betekende de winnende ook al kregen de Hawks nog kansen op de gelijkmaker annex gamewinner. Zo miste Josh Smith vlak voor het eindsignaal nog een driepunter.

Lakers at Spurs 98-84

Zonder hun superster Kobe Bryant, geblesseerd aan z’n linkerscheen, is het de taak aan andere Lakers om de handschoen op te pakken. In San Antonio, waar de ploeg van coach Popovich zo goed als onklopbaar is, won Los Angeles vrij gemakkelijk.

Metta World Peace zorgde met 26 punten voor een Kobe-achtige productie, maar man of the match was Andrew Bynum, die 30 rebounds van de borden wegplukte. De oersterke center had in z’n eentje bijna net zoveel rebounds als heel San Antonio. De Spurs kwamen niet verder dan 33, terwijl de Lakers eindigden op een totaal van 60.

Met zo’n rebound-overwicht is de zege al voor een groot deel verklaard. Met fysiek spel en een goede teamprestatie –zes van de negen Lakers die het parket op mochten belandden in de dubbele cijfers-  waren de Spurs kansloos.

,,Ze hebben ons gewoon doodgeslagen”, was het duidelijke commentaar van Popovich. ,,Dit was gewoon een hele slechte prestatie van onze kant. Qua uitvoering en strijdlust.”

Pacers at Cavaliers 104-98

 

Warriors at Trail Blazers 110-118


 

Kings at Hornets 96-105


 

Jazz at Rockets 103-91

Ook leuk om te lezen