Ron Artest heet nog steeds Ron Artest

Door

De basketball-pers was afgelopen vrijdag redelijk massaal uitgerukt naar het Stanley Mosk Courthouse, want ondanks de lockout leek er dan eindelijk weer een leuk nieuwtje binnen te halen dat niet ging over al dan niet vertrekkende NBA’ers naar Turkije of China. De naamsverandering van Ron Artest zou officieel z’n beslag gaan krijgen, en daar wilde het journaille wel getuige van zijn.

De journalisten, als ook Ron Artest zelf, kregen echter nul op rekest. De forward van de Los Angeles Lakers had enkele maanden geleden een verzoek ingediend om zijn naam te laten veranderen in Metta World Peace, maar de plaatselijke griffier liet z’n toehoorders weten dat een ieder daarvoor nog even wat geduld diende te betrachten.

De reden? ,,Meneer Artest heeft nog wat onbetaalde parkeerbekeuringen uitstaan”, aldus de griffier. En die zullen eerst moeten worden voldaan wil Ron Artest zich officieel Metta World Peace kunnen noemen.

Bijzonder lang hoeft de forward overigens niet te wachten. Op 16 september aanstaande staat een nieuwe courtdate gepland. Maar wel even eerst die boetes voldoen, dan.

Ook leuk om te lezen