Romo: ‘Ik bereid me voor om te spelen’

Door

Quarterback Tony Romo van de Dallas Cowboys is er nog niet 100 procent zeker van, maar gaat er stiekem vanuit dat hij maandag tegen Washington zal spelen. ,,Ik weet het nog niet zeker, maar het gaat iedere dag beter en beter. Mentaal ben ik me zeker aan het voorbereiden, dus we gaan het zien.”

Een CT scan liet afgelopen week zien dat de perforatie in Romo’s long genezen is. ,,De klaplong is genezen, dat is de eerste stap,” aldus Romo.

Romo heeft wat gegooid de afgelopen dagen en heeft een passessie gehad voor een veiligheidsvest afgelopen woensdag. Wanneer Romo maandag speelt zal hij waarschijnlijk pijnstillers toegediend krijgen.

,,Ik zal goed beschermd zijn als ik maandag speel”, aldus Romo. ,,De mannen van de materiaalkamer hebben hun best gedaan om het beste vest om me te beschermen uit te zoeken. We hebben een goed plan en ik zal heel stabiel op het veld staan. Het zal mijn worp niet beïnvloeden.”

Romo geeft aan dat hij nog steeds pijn heeft, maar dat deze pijn niets is in vergelijking met het letsel aan zijn ribben dat hij opliep in 2008 in de seizoensfinale in Philadelphia. Hij stortte toen na de wedstrijd in onder de douche.

,,Ik heb samen met de doktoren om de tafel gezeten. We hebben de hele situatie besproken en wat alles inhoudt,” vertelt Romo. ,,Als ik echt risico zou lopen of als er onherstelbare schade aan mijn lichaam zou kunnen worden aangedaan, zou ik het veld niet opgaan. Ik stap alleen het veld op wanneer ik vertrouwen in mijn lichaam heb.”

Zaterdag gooide hij, in tegenstelling tot donderdag en vrijdag, al wat meer ballen. Zijn status voor maandag is nog steeds ‘questionable’.

Foto: sfexaminer.com

Ook leuk om te lezen