Rodriguez neemt ontslag bij Marlins

Door

Florida Marlins-manager Edwin Rodriguez heeft het bijltje erbij neergegooid. Rodriguez was zondagmorgen nog wel naar Tropicana Field gekomen, maar slechts om zijn ontslag in te dienen. ,,Hij kwam ons vertellen dat hij er genoeg van had”, aldus President of Baseball Operations Larry Beinfest. ,,We hebben hier te maken met een trotse man die enorm gefrustreerd was. Dit was wellicht de juiste beslissing.”

Rodriguez was pas aan zijn eerste volledige seizoen bezig als manager van de Marlins. Op 23 juni van het vorig jaar had hij het roer overgenomen van Fredi Gonzalez. Aanvankelijk op ad-interim basis, maar al binnen een week kreeg hij te horen dat hij het seizoen mocht afmaken. Tijdens de lopende jaargang staan de Marlins met een record van 32-39 troosteloos laatste in de NL East. Van de laatste 23 werden er liefst 20 verloren – de lopende nederlagen-streak bedraagt negen.

En dat is teleurstellend, omdat de selectie die Rodriguez tot zijn beschikking had tot een van de meeste talentvolle in de geschiedenis van de franchise wordt gerekend. De verwachtingen in St. Petersburg waren dan ook hooggespannen. Logisch dus dat hij de eer aan zichzelf heeft gehouden. Had hij niet uit zichzelf zijn biezen gepakt, dan had eigenaar Jeffrey Loria dat wellicht voor hem gedaan.

,,Daar was het waarschijnlijk wel op neergekomen”, moest Beinfest toegeven.

Loria staat toch al niet bekend om zijn geduld. In 2003 stuurde hij zijn maatje Jeff Torborg de laan uit, en verving hem door de bejaarde Jack McKeon. Het resulteerde in de World Series-titel. Onder Joe Girardi deed de ploeg vervolgens lang mee ondanks een minimale begroting, maar hij werd niettemin bedankt voor bewezen diensten. En Gonzalez zorgde voor back-to-back winnende seizoenen ondanks de laagste payroll van allemaal, maar mocht niettemin wieberen.

,,Dit kan er ook nog wel bij”, verzuchtte Marlins-veteraan Wes Helms. ,,Het lijkt erop dat alles bij de Marlins momenteel negatief is. Dat is nu eenmaal de situatie waar we inzitten. Nee, we zien het niet zo dat Rodriguez ons hiermee in de steek laat. We hebben als team gewoon niet gepresteerd. En in plaats van ontslag te krijgen, heeft-ie de eer aan zichzelf gehouden.”

De Florida Marlins lijken vooralsnog niet op zoek naar een permanente vervanger, maar lijken een tijdelijke kracht te willen. Belangrijke kandidaat lijkt de inmiddels tachtigjarige McKeon, die tegenwoordig als speciale assistent van Loria werkzaamheden verricht.

Foto: sullybaseball.blogspot.com

Ook leuk om te lezen