Rodman kandidaat voor Hall of Fame

Door

Dennis Rodman, Jamaal Wilkes en Tex Winter zijn bij de twaalf finalisten om in de National Basketball Hall Of Fame opgenomen te worden.

Rodman is gekend als de excentrieke rebounder die vijf titels won in de NBA, met de Chicago Bulls en de Detroit Pistons. Wilkes won vier titels met de Golden State Warriors en de Los Angeles Lakers en Winter was de architect van de driehoeks- en triple-postaanval.

De zaakwaarnemer van Rodman, Darren Prince, belde hem op met het goede nieuws. ,,Hij is blijer voor zijn kinderen en het feit dat hij nu een toekomst voor hen kan verzekeren. Ze zijn nu oud genoeg om te weten wie hij is en wat hij deed,” zei Prince. ,,Hij is het niet gewend om individueel in de prijzen te vallen, hij was de meest onbaatzuchtige speler die ik ken.”

De andere finalisten zijn oud-spelers Maurice Cheeks, Chris Mullin en Ralph Sampson, oud-speelster Teresa Edwards, coach van het Stanford vrouwenteam Tara VanDerveer, voormalig coach Dick Motta, Philadelphia University coach Herb Magee, scheidsrechter Hank Nichols en Al Attles, vice president van de Golden State Warriors.

Om uiteindelijk in de Hall of Fame te worden gekozen moeten de kandidaten 18 stemmen van het 24-koppige comité. Op 3 april wordt bekendgemaakt wie de gelukkigen zijn. De ceremony vindt plaats in de Hall of Fame in Springfield van 11 tot en met 13 augustus.

Holland Sport maakte twee jaar geleden een portret van Rodman toen hij in Nederland was.

Foto: l.yimg.com

Ook leuk om te lezen