Rodgers doet Favre vergeten in Green Bay

Door

Nadat we zondag al de uitblinkers Matt Hasselbeck en LaDainian Tomlinson hadden belicht, blikken we nu terug op de wedstrijden van zondag.
SportAmerika portretteert Aaron Rodgers, de Green Bay Packers-quaterback die zondag een hoofdrol vertolkte.

Aaron Rodgers, quarterback van de Green Bay Packers, was zondag een van de uitblinkers in het play-off duel tegen de Philadelphia Eagles. Hij lijkt daarmee eindelijk de opvolging van Brett Favre succesvol te hebben ingevuld.

De 27-jarige quaterback zag 18 van de 27 passes goed aankomen voor 180 yards en gooide tevens 3 touchdowns passes. Als Packers-wide receiver James Jones wat scherper was geweest dan waren er dat zelfs vier geweest.

Rodgers hield het hoofd koel, maakte weinig fouten en gebruikte daarnaast ook vaak zijn benen om de first down te halen.

De Californiër bracht zijn laatste jaren in college door bij The University of California at Berkeley waar hij heel wat records achter zijn naam staan heeft, waaronder het laagste interception percentage (1,43%). In 2005 stelde hij zich bereid om de NFL Draft te betreden, waar hij door Green Bay werd gekozen in de eerste ronde als 24ste pick. Alex Smith, quarterback van de San Francisco 49ers, was de enige quarterback die voor hem werd gekozen, als eerste pick overall.

Bij de Cheeseheads was Rodgers eerst drie jaar backup van quarterback Brett Favre. Toen Favre het team verliet om, na zijn pensioensaankondiging, bij de Jets te gaan spelen, greep Rodgers zijn kans en deed dat met verve.

In zijn eerste jaar gooide hij 28 touchdownpasses tegenover slechts 13 interceptions. Hij is de enige speler in de geschiedenis van de NFL die in zijn eerste twee seizoenen als starter telkens voor +4000 yards heeft gepasst.

Rodgers werd in 2009 gekozen voor de Pro Bowl, en doordat Brett Favre niet kon spelen door blessure en Drew Brees de week erna om de Super Bowl moest spelen, kreeg hij de starterpositie. Hij wist 15 van zijn 19 passen in de handen te gooien voor 2 touchdowns, maar dat bleek niet genoeg voor de NFC om de Pro Bowl te winnen dat jaar.

Foto: enrico.blogs.com

Ook leuk om te lezen