Rockies en Royals ruilen starters Guthrie en Sanchez

Door

Jeremy Guthrie is weer terug in de American League. De righty is door de Colorado Rockies naar de Kansas City Royals gestuurd voor lefty Jonathan Sanchez. Sanchez is door de ruil weer terug in de NL West.

Sanchez werd afgelopen offseason van de San Francisco Giants geruild voor Melky Cabrera, die dit jaar een All-Star was. Guthrie verruilde de Baltimore Orioles voor Denver in een ruil die Jason Hammel naar B’more bracht.

Slechte trades
In deze ruil proberen de twee teams hun fouten van het offseason goed te maken. Guthrie, een fly-ball pitcher, was totaal geen goede match met Coors Field in Denver, waar homeruns aan de lopende band geslagen worden. Zijn ERA thuis was 9.50 en uit was dat 3.67. Buiten Coors was hij dus een zeer bruikbare pitcher. Waarschijnlijk kunnen de Royals daar van profiteren.

Sanchez heeft een 7.76 en is een nog grotere bust. De Royals stuurden een All-Star naar San Fran voor hem en Sanchez heeft niets teruggedaan voor de Royals. Misschien valt deze ruil goed uit. Sanchez is net als Guthrie een fly-baller, dus het wordt een feest naar hem te kijken in Coors.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen