Miami gaat voor de sweep, Jazz verpulveren Nuggets

De playoffs zijn deze week dan eindelijk begonnen. Na elke game vatten we de belangrijkste wedstrijden samen. In dit artikel: game 3 van de eerste ronde in de NBA playoffs. Het waren vooral blowouts die de boventoon voerde, maar we hebben er toch twee duels uitgepikt. De dominerende Jazz en de in vorm zijnde Miami Heat komen aan bot.

EASTERN CONFERENCE

MIAMI MAAKT NA ZEGE IN GAME 3 KANS OP SWEEP VS PACERS

Miami heeft tegen de Indiana Pacers ook de derde wedstrijd gewonnen. Lang leek het erop dat het door een voorsprong van 20 punten voor de helft voorbij was wederom gesneden koek zou voor de Heat. Een late comeback van de Pacers zorgde toch voor meer spanning dan waar de Heat op gehoopt hadden. Aan het begin van het vierde kwart was de voorsprong namelijk nog maar vier punten. Maar dankzij de 115-124 zege maakt de ploeg uit Miami nog steeds kans op een sweep.
Miami begon goed aan game 3. Aan het eind van het eerste kwart stond er een voorsprong van zeven punten op het scorebord. In het tweede kwart gingen de remmen eraf en schoot de voorsprong omhoog naar 20 punten. Dit kwam mede door de 10 punten van scherpschutter Duncan Robinson. Aan het begin van het derde kwart schoten de Pacers uit de startblokken en trimden de voorsprong naar acht punten. De laatste twee minuten van het derde kwart kwamen de Pacers nog verder terug. De ploeg uit Indiana ging het laatste kwart in met een achterstand van nog maar vier punten. De Heat begonnen echter in de slotfase weer gas te geven. Na een sterk einde stond er een 115 – 124 overwinning voor de Heat op het scorebord.
Bij de Heat waren er zes spelers met dubbele cijfers. Jimmy Butler, Bam Adebayo, Goran Dragic en Tyler Herro waren allemaal goed voor meer dan 20 punten. Robinson scoorde daarnaast 15 punten met een 50% driepuntpercentage. Hij scoorde in deze wedstrijd ook zijn eerste tweepunter sinds 15 augustus. Malcom Brogdon was bij de Pacers de uitblinker. Hij was in 43 minuten goed voor maar liefst 34 punten, 14 assists, 7 rebounds en 2 steals en schoot bijna 65% van zijn pogingen raak.
Game 4 wordt dinsdagnacht gespeeld. Voor de Pacers is dat een must-win om zo de sweep te voorkomen. Domantas Sabonis is volgens meerdere bronnen weer terug in de bubble, hopelijk voor de Pacers om het moraal op te krikken en zo hun playoff-avontuur te verlengen.

OVERIGE UITSLAGEN

#1 Milwaukee Bucks 121 – 107 #8 Orlando Magic (Giannis Antetokoumnpo 35 PTS/11REB)
#2 Toronto Raptors 117 – 92 #7 Brooklyn Nets (Pascal Siakam 26 PTS/8 REB)
#3 Boston Celtics 102 – 94 #6 Philadelphia 76ers (Kemba Walker 24 PTS/8 REB)

WESTERN CONFERENCE

UTAH JAZZ DOMINEREN DE NUGGETS IN GAME 3

In de derde wedstrijd uit deze serie hebben de Utah Jazz genadeloos toegeslagen. Met een verschil van maar liefst 37 punten werden de Denver Nuggets verslagen. De Nuggets hadden in het begin van de wedstrijd één punt voorsprong. Na dat ene punt voorsprong was er echter niks meer over van de mogelijkheid om te winnen. Aan het eind van het eerste kwart stonden de Jazz al 11 punten voor. Na de eerste helft was deze voorsprong opgelopen naar 17. Toch moest het beste kwart van de Jazz nog komen. In het derde kwart scoorden de Jazz namelijk 15 punten meer dan de Nuggets, waardoor de voorsprong werd vergroot naar 32 punten. De Nuggets kwamen ook in het vierde kwart dichterbij, wat resulteerde in een 87 – 124 eindstand. De Nuggets staan nu op een 2-1 achterstand in de serie.
Naast de zege was ook het terugkeren van Mike Conley erg belangrijk voor de Jazz. Hij was goed voor 27 punten en 4 assists en schoot 9-13 van het veld en maar liefst 7-8 van achter de driepuntslijn. De Jazz schoten sowieso hun driepunters met scherp. Het team kwam uit op 48,6%, wat bijna net zo goed was als hun 51,2% FG. Naast Conley en de driepunters was ook Rudy Gobert goed voor 24 punten en 14 rebounds. Donovan Mitchell deed het voor zijn doen rustig aan met 20 punten. Bij de Nuggets was er eigenlijk geen positief puntje te vinden, al had Nikola Jokic 15 punten.

#1 LA Lakers 116 – 108 #8 Portland Trail Blazers (LeBron James 38PTS/12REB)
#2 LA Clippers 130 – 122 #7 Dallas Mavericks (Kawhi Leonard 36PTS/9REB)
#4 Houston Rockets 107 – 119 #5 Oklahoma City Thunder (Dennis Schröder 29PTS)