Rivers: ‘Ik wilde trade Perkins blokkeren’

Door

Toen Kendrick Perkins van de Boston Celtics naar de Oklahoma City Thunder werd gewisseld kwam dat voor veel volgers van het basketbal aan als een verrassing. Uiteraard ook voor Kendrick Perkins, die voor het eerst reageerde sinds de trade.

,,Ik was verrast, ik had geen idee dat het zou gebeuren,” zei Perkins. ,,Ik sprak met coach Doc Rivers en hij zei dat hij aan het proberen was om de deal te stoppen.” Rivers was inderdaad goed bezig om Perkins in Boston te houden, maar toen kwam er een tweede deal. De coach moest dan afscheid nemen van een speler die hij als een zoon zag.

,,Het was het moeilijkste wat ik moest doen sinds ik in de liga zit. Het was alsof je een zoon moet wegsturen,” zei Rivers. ,,Het kan enorm hard zijn om werk en privé gescheiden te houden en dit was zeker hard voor mij. Perk had een fantastische spirit. Ik wilde ook deze trade blokkeren, maar uiteindelijk hebben we samen beslist om de trade te laten doorgaan, maar voor mij deed het pijn, enorm veel pijn.”

Perkins’ moeilijkste moment kwam er toen hij afscheid moest nemen van zijn teamgenoten. Nu hij er weg is praat hij nog steeds met zijn ex-teamgenoten en vrienden als Rajon Rondo, Paul Pierce en Ray Allen.

,,De trade deed niets af aan onze vriendschap. We zijn nog steeds kameraden, dus dat is goed,” zei Perk. ,,Uiteraard zal Boston erg missen. Ik praatte met manager Danny Ainge de dag dat de deal werd gesloten. Het was hard voor ons beiden, maar ik begrijp dat dit business is. Ik ben blij voor de ervaring en dat ik deel mocht uitmaken van een kampioenenteam. Alles was er goed, ik heb geen klachten. Ik ben vereerd om er acht seizoenen te hebben gespeeld.”

Foto:

Ook leuk om te lezen