Rivaliteit tussen Jets en Giants laait weer op

Door

Hoe ze het voor mekaar krijgen is bijzonder, maar de New York Giants en de New York Jets hebben het nu in de offseason ook weer met elkaar aan de stok gekregen. De initiator van de ruzie zal niemand verbazen: Jets-coach Rex Ryan.

In zijn nog te verschijnen boek ‘Play like you mean it’ vertelt Ryan dat zijn Jets het beste team uit ‘the Big Apple’ is en dan zij de grote broer van de Giants zijn.

Woorden die in dat kamp natuurlijk verkeerd vielen.

Pat Hanlon, een van de chefs van de communicatieafdeling, reageerde gevat met een tweet op een andere stelling van Ryan. De flamboyante coach liet weten dat zijn Jets zeker de Green Bay Packers hadden verslagen wanneer ze die hadden getroffen in de finale.

,,Je moet eerst in een finale komen om hem vervolgens te kunnen winnen,” tweette Hanlon. De Jets verloren in NFC Champions Game van de Pittsburgh Steelers waardoor een doorgang naar de Super Bowl werd belet.

De reactie van de Jets op de tweet van Hanlon duurde niet lang. ,,We zullen Pat maar laten genieten van zijn ’15 minutes of fame’.”

Hierop volgde direct een (uitgebreider) antwoord van Hanlon. ,,Mijn ’15 minutes’ duren inmiddels al zo’n 20 jaar. Ik ben blij dat ik al zo lang mag werken voor deze fantastische organisatie. Ik hoop dat zij dat ook kunnen zeggen over twintig jaar.”

Over zijn tweets had Hanlon ook nog een gepast antwoord. ,,Ik weet dat de Jets met Twitter zijn begonnen. Dat was een goed idee van hen, maar inmiddels zijn we dit medium aan het perfectioneren.”

Het laatste woord was echter aan Ryan. ,,Wij zullen de komende tien jaar het beste team zijn van New York. Of je er nou van houdt of niet, dat zijn de feiten en zo zal het zijn.”

We zullen pas op 24 december een antwoord krijgen wie zich dit jaar het sterkste team mag noemen. Dan treffen beide ploegen elkaar in het Jets Stadium.

Foto: resources1.news.com.au/

Ook leuk om te lezen