Ricky Rubio uitgeschakeld voor rest seizoen

Door

Het noodlot heeft toegeslagen voor Ricky Rubio en de Minnesota Timberwolves. De 21-jarige Spaanse guard scheurde vrijdag in het duel tegen de Los Angeles Lakers zijn kruisband van de linkerknie en is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Het herstel van de blessure neemt naar verwachting zo´n zes tot negen maanden in beslag. Dit betekent dat Rubio ook niet mee kan spelen met het Spaanse team tijdens de Olympische Spelen in Londen in augustus.

Rubio was bezig aan een uitstekend rookie-seizoen bij de Timberwolves. Met zijn spel had hij een groot aandeel in het goede spel van het team en de achtste plaats in de Western Conference waar Minnesota nu staat. Rubio speelde dit seizoen als enige, samen met collega-rookie Derrick Williams, mee in alle 41 duels en was goed voor ruim tien punten, acht assists (3e in de league), vier rebounds en ruim twee steals (2e in de league) per wedstrijd.

De Wolves speelden al zonder guard J.J. Barea die met een enkelblessure kampt en ook sterspeler Kevin Love was de laatste weken niet topfit en moest het duel tegen de Lakers vrijdag aan zich voorbij laten gaan met problemen aan zijn rug.

Via Twitter spraken meerdere NBA-spelers hun medeleven uit met Rubio, zoals Rudy Fernandez, Dwyane Wade, Kevin Love en Stephen Curry.

Zie hier hoe de blessure van Rubio tot stand kwam:

Ook leuk om te lezen