Reliever Beimel tekent contract bij Pirates

Door

De Pittsburgh Pirates hebben opnieuw een versterking aan hun bullpen toegevoegd. Eerder trokken zij al Jose Veras, Fernando Nieve en Aaron Thompson toe en nu hebben zij ook hun lefty specialist gevonden. Joe Beimel, die zijn carrière als starter begon bij de Pirates, keert voorlopig voor een jaar terug op het oude nest.

De lefty kwam in zijn loopbaan naast de Pirates uit voor de Twins, de Devil Rays, de Dodgers, de Nationals en de Rockies. Beimel is een echte LOOGY (Lefty One Out Guy). In 2010 kwam hij voor de Rockies uit in 71 wedstrijden waarin hij slechts 45 innings gooide. Hij moet bij de Pirates laat in de wedstrijden de linkshandige slagmensen van de tegenstanders uitschakelen. Als er weer een rechtshandige slagman komt, zal hij worden vervangen door een andere reliever.

Beimel en de andere versterkingen komen terecht in een bullpen waarvan Joel Hanrahan, Chris Resop en All-Star Evan Meek al deel uitmaken. Het is een sterk onderdeel van een anderzijds zwak team. Een team dat opnieuw op weg lijkt naar een losing season, het negentiende op rij.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen