Redskins en Portis komen er niet uit

Door

De Washington Redskins hebben running back Clinton Portis laten gaan. Portis zelf zei eerder al dat hij bereid is om de transfermarkt op te zoeken en kijkt tevreden terug op zijn zeven seizoenen in Washington.

,,Het was een gedeelde beslissing,” zei Portis. ,,Ze gaven me de kans om mijn contract opnieuw te bespreken en nieuwe stappen te zetten. Maar weet je, ik denk dat het zowel voor mij als voor de organisatie het beste is dat onze wegen scheiden.”

Portis speelde door blessureleed maar vijf wedstrijden afgelopen seizoen, met maar 54 carries voor 227 yards.

Normaal zou de running back volgend seizoen 8,3 miljoen dollar verdienen, en dat is meer dan head coach Mike Shanahan voor hem zou willen betalen. ,,Dit is een speler met een hoog salaris, en ik ga daar steeds anders mee om,” stelde Shanahan.

,,Als we Clinton niet vastleggen dan laat ik hem een kijkje nemen op de transfermarkt. Ik zeg niet dat we hem niet willen, maar als we hem minder zouden betalen, geef ik hem altijd de keuze om rond te kijken om ergens anders een betere deal te vinden.”

De running back is de twee na beste rusher in de geschiedenis van het team in yards. Zijn 6284 zijn er 684 minder dan voormalig running back John Riggins.

Van de actieve spelers staat Portis nu nog in de top-5 wat betreft het aantal rushing yards. Hij werd in 2002 door de Denver Broncos gedraft en was afkomstig van de Universiteit van Miami.

Foto: jerseysandgear.com/

Ook leuk om te lezen