Red Wings trekken stand gelijk

Door

Na drie wedstrijden in de halve finale zag de toekomst van de Detroit Red Wings in de play-offs van dit jaar er niet rooskleurig uit. Na het eerste thuisduel van deze series keek de ploeg van coach Mike Babcock namelijk tegen een 3-0 achterstand aan in de series tegen de San Jose Sharks.

De Red Wings volgen echter het goede voorbeeld van de Chicago Blackhawks tegen de Vancouver Canucks eerder deze play-offs. Door de 3-1 overwinning in de eigen Joe Louis Arena staat de stand in de halve finale van de Western Conference nu weer gelijk en krijgt Detroit donderdagavond alsnog de kans om de series te winnen.

Detroit domineerde dinsdagavond vrijwel de hele wedstrijd, maar ze werden in de eerste twee periode van het scoren afgehouden door een excellerende Antti Niemi die zijn doel uitstekend wist te verdedigen. Ondanks het feit dat Niemi in de eerste veertig minuten maar liefst tweeëndertig schoten op zich afkomen, gaf hij geen krimp. Vooral dankzij zijn vele fantastische reddingen wisten de Sharks zonder kleurscheuren de tweede onderbreking te halen.

Aanvallend kwam San Jose namelijk niet in het spel voor en daarom was het extra zuur voor Detroit dat het toch de bezoekers waren die als eerste het net wisten te vinden. Het was Logan Couture die vroeg in de slotperiode uit een rebound de Sharks tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong zette.

Helaas voor San Jose werkte deze goal als een rode lap op een stier voor de Red Wings. Vechtend voor hun laatste kans op overleving in de play-offs scoorde de thuisploeg halverwege de derde periode de gelijkmaker via een tip-in van Henrik Zetterberg.

Twee minuten later was het Valtteri Filppula die eveneens via een tip-in de Red Wings verdiend op voorsprong bracht en ruim een minuut voor het einde van het duel besliste Darren Helm uiteindelijk de wedstrijd via een empty-netter.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Red Wings en de Sharks:

Foto: nhl.com

 

Ook leuk om te lezen