‘Vermoeide’ Red Sox eenvoudig langs Blue Jays

Door

De Boston Red Sox lijken op dit moment niet te stoppen. Zaterdagavond bleek het team van manager Terry Francona met maar liefts 16-4 te sterk op bezoek in Toronto bij de Blue Jays.

Met deze overwinning werd een hectische periode van 48 uur in stijl afgesloten. Doordat de Red Sox donderdagavond vanwege een 3,5 uur durende onderbreking pas heel laat (winnend) van het veld afstapten tegen de New York Yankees, arriveerden de ploeg uit Boston hierdoor pas vroeg in de ochtend in Toronto.

Dat bleek geen probleem te zijn voor de spelers, want diezelfde avond werden de Blue Jays met 5-1 verslagen. Zaterdagmiddag kwam daar nog een dus een zege bij, wat alweer de achtste op rij was.

,,Het is heel bijzonder dat we zo’n prestatie weten neer te zetten,” liet catcher Jason Varitek weten. ,,Zeker als je je realiseert hoe vermoeid dit team nu is. Maar na de fantastische sweep tegen de Yankees was het belangrijk om dit goede gevoel vast te houden. Gelukkig is dat gebeurd.”

Voor pitcher John Lackey(foto) bleek de wedstrijd van zaterdag een ideale mogelijkheid om revanche te nemen voor een slechte vertoning eerder in het seizoen tegen de ploeg uit Toronto. Waar hij destijds negen runs om zijn oren kreeg, waren dat er zaterdag slechts vier. ,,Het voelde goed vanavond, zeker ook omdat onze slagmensen flink op dreef waren. Hierdoor werd het voor mij allemaal wat makkelijker gemaakt.”

Lackey gooide pas zijn tweede wedstrijd na zijn rentree vanwege een elleboogblessure. ,,De kracht komt langzamerhand weer wat terug, dat is het belangrijkste. Ik moet het langzaam opbouwen en ga daar ook zeker de tijd voor nemen. Het seizoen duurt nog lang.”

Voor de ploeg uit Boston wist iedereen van de startende slagploeg minimaal één run te scoren en zorgde daarmee dat de thuisploeg het meeste aantal runs van dit seizoen om de oren kreeg. De Blue Jays staan nu vierde in de American League East, terwijl die divisie wordt aangevoerd door de Red Sox.

Foto: wikipedia.org

Ook leuk om te lezen