Red Sox winnen wedstrijd vier met een pickoff

Door

World Series - Boston Red Sox v St Louis Cardinals - Game Four

De Boston Red Sox en St. Louis Cardinals speelden afgelopen nacht wedstrijd vier van de World Series. Het werd opnieuw een spannende wedstrijd die Boston uiteindelijk met 4-2 wist te winnen en daarmee de World Series op 2-2 bracht. Komende nacht is wedstrijd vijf, opnieuw in St. Louis.

0worldseries250

Na een dag eerder nog op curieuze wijze met een ‘obstruction’ te verliezen, wonnen de Red Sox nu met een even zeldzame pickoff.

Met twee uit in de negende inning was Cardinal Carlos Beltran aan slag en stond pinch-runner Kolten Wong op het eerste honk. Red Sox closer Koji Uehara verraste deze Wong echter door plots naar het eerste honk te gooien en zodoende met een pickoff de wedstrijd in het voordeel van Boston te beslissen.

Jonny Gomes

Man van de wedstrijd was Jonny Gomes die een 3-run homerun sloeg in de zesde inning tegen reliever Seth Maness. Hiermee nam Boston een 4-1 voorsprong. Gomes zou in eerste instantie niet eens spelen, maar kwam toch in de lineup door een rugblessure van Shane Victorino.

Nadat de Cardinals in de derde inning de leiding hadden genomen met een RBI single van Beltran, speelde Gomes ook een rol in het gelijkmakende punt in de vijfde inning. David Ortiz (3-uit-3, twee runs, één vrije loop) sloeg een tweehonkslag waarna Gomes een vrije loop verdiende. Vervolgens had ook Xander Bogaerts een vrije loop en met een sac fly bracht Stephen Drew Ortiz over de thuisplaat. De statistieken van David Ortiz in deze World Series zijn overigens indrukwekkend:

Xander Bogaerts ging 1-uit-3 met één vrije loop en één strikeout.

Allen Craig

De Cardinals kwamen in de zevende inning nog terug tot 4-2 door deze RBI single van Matt Carpenter:

Verder kwamen ze echter niet door sterk werpen van Felix Doubront, John Lackey en Koji Uehara. Het optreden van Cardinals pinch hitter Allen Craig mag ook niet onvermeld blijven. Hij ging 1-uit-1 en kwam hiermee in de geschiedenisboeken:

On deck
01:07 NL tijd
Boston Red Sox (John Lester) @ St. Louis Cardinals (Adam Wainwright)
Series gelijk 2-2

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen