Red Sox voltooien sweep tegen Yankees

Door

De Boston Red Sox-machine begint langzamerhand op stoom te raken. Na een dramatisch begin van de competitie, de Bostonians verloren de eerste zes wedstrijden van het seizoen, kwamen de Red Sox zondag voor het eerst op de .500.

Na veertig wedstrijden in het seizoen heeft de ploeg van coach Terry Francona nu een 20-20 record. De laatste drie overwinningen kwamen dit weekend.

Op bezoek bij de grote rivaal, de New York Yankees, toonde Boston aan dat het een team is waar dit jaar gewoon rekening mee gehouden moet worden.

Zondag werd het laatste duel met de Yankees met 7-5 verslagen en hiermee was de sweep van de grote rivaal een feit.

De Yankees begonnen goed aan het treffen en namen al vroeg in de partij, mede dankzij een homer van Curtis Granderson, een 4-1 voorsprong. Deze werd echter snel ongedaan gemaakt dankzij een home-run van Kevin Youkilis, die naast zichzelf met de homer nog eens twee andere spelers binnensloeg.

Via onder meer single homers van David Ortiz en Jarrod Saltalamacchia kwam er uiteindelijk een 7-5 eindstand op het scorebord.

,,Dat het nu begint te draaien bij ons vind ik niet echt bijzonder,” stelde Ortiz. ,,Wanneer je goede slagmensen en uitstekende pitchers heb, dan is het slechts een kwestie van tijd voordat het er allemaal uitkomt. Dit weekend gebeurde dat en dan zie je dat wij gewoon een heel goed team hebben,” aldus ‘Big Papi’.

Vanaf maandag volgen er nu zeven thuiswedstrijden voor de Red Sox, te beginnen met de serie tegen de Baltimore Orioles. De Yankees, die de laatste vijf thuiswedstrijden verloren, gaan op bezoek bij de Tampa Bay Rays.

Foto: cdn.newsday.com

1 Reactie
  1. Ivo 9 jaar ago

    Het begint gelukkig beter uit te zien voor de Red Sox. De ploeg uit Boston heeft wel (een beetje onverwacht) sterke concurrentie van Tampa Bay (naast de Yankees natuurlijk).
    Ze zijn er dus nog lang niet.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen