Einde seizoen voor Red Sox

Door

De Boston Red Sox sloten het seizoen woensdagnacht in stijl af. Waar een play-off ticket lange tijd binnen handbereik lag, verspeelde de ploeg van manager Terry Francona in de negende inning alles. Dankzij een 3-2 nederlaag tegen de Baltimore Orioles zit het seizoen er nu op voor de ploeg uit Boston.

Vakantie in plaats van een strijd om de World Series. Het is de keiharde realiteit voor de Red Sox. Maar wie had dat begin september, zo’n vier weken geleden, kunnen denken? Niemand waarschijnlijk, want op 4 september hadden de Bostonians een voorsprong van negen wedstrijden op de Tampa Bay Rays.

De strijd om de AL East title ging dan misschien wel verloren tegen de grote rivaal, de New York Yankees, maar een play-off plek zou nooit in gevaar komen. Een legitieme gedachte gezien de voorsprong, maar het liep allemaal heel anders.

Op 12 september, nadat de Rays een sweep tegen de Red Sox hadden voltooid, probeerde Francona nog alle rust te bewaren. ,,Alle teams kennen zo’n fase, daar moet je je gewoon door heen vechten. We moeten manieren vinden hoe we weer kunnen winnen. Soms is winnen moeilijker dan anders, maar dat betekent niet dat het niet kan.\'\'.

Uiteindelijk kwam het allemaal aan op het laatste duel in het reguliere seizoen. Een zege op de Orioles zou tenminste een plek hebben opgeleverd in de play-off om de Wild Card tegen de Rays, indien die ploeg ook zou winnen van de Yankees. Echter, het gevoel in Boston leefde sterk dat de Yankees wel de Rays zouden verslaan en daarmee zou een overwinning genoeg zijn voor de AL Wild Card.

De start verliep niet soepel, maar gedurende de wedstrijd greep Boston het initiatief. Er leek geen vuiltje aan de lucht tot aan de zevende inning. De Red Sox hadden een 4-3 voorsprong, terwijl concurrent Rays tegen een 7-0 achterstand aankeek.

Daarna volgde er een regenpauze van anderhalf uur en toen beide ploegen weer terug op het veld kwamen was de stand in Tampa inmiddels 7-7 en bezig aan de tiende inning.

Uiteindelijk veranderde alles in de negende inning voor de Red Sox. De Orioles, met twee man uit, kwamen langzij en scoorden in de slagbeurt gelijk het winnende punt.

Enkele minuten na de nederlaag kwam ook het nieuws dat De Rays uiteindelijk na 12 innings met 8-7 hadden gewonnen.

Niet de Red Sox, maar de Rays pakten daardoor de Wild Card.

,,We zullen voor altijd in de geschiedenisboeken gaan als een van de teams die een enorme inzinking kende in de laatste maand van het reguliere seizoen. Ik zal je vertellen dat dat geen plezier is om daarvan deel uit te maken,” stelde Carl Crawford na afloop. ,,Na een seizoen vol hoge verwachtingen is dit een zeer pijnlijk einde.”

,,Het is een schande,” vond startende pitcher Jon Lester. ,,We hadden morgen gewoon een play-off game moeten spelen de Rays. Maar uiteindelijk verspelen we alles. Het was duidelijk niet ons jaar.”

Foto: nbcsportsmedia.msnbc.com

6 Reacties
 1. magnus 9 jaar ago

  Met verbijstering en pijn in de buik de hele nacht deze martelgang gevolgd op ESPN. Ben er echt doodziek van. Eerste nederlaag van Lester tegen Baltimore en ook gelijk de eerste verliespartij van Papelbon dit seizoen. En mijn ‘haat’ tegen de Yankees is na vannacht onmetelijk.

  • Peter R 9 jaar ago

   Kom op, de Yankees hebben hier niks mee te maken.

   Lees de commentaren van Theo Epstein, Terry Fancona en de rest er maar op na. Niemand geeft de Yankees de schuld, maar steekt de hand in eigen boezem. Het is zoals Theo Epstein zegt: “De slechtste teams winnen één op de drie wedstrijden. Maar zelfs dat hebben wij in september niet gedaan.” Als je toch al zovaak verliest van Baltimore, wat heb je dan te zoeken in de play-offs?

   Gewoon een DVD van de 2004 ALCS in de DVD-speler duwen en je zin wordt weer beter.

   • Post 9 jaar ago

    Goed advies! Tijd om de docu ‘Four Days in October’ weer eens op te zetten.

   • Edwin 9 jaar ago

    Precies, Yankees deden hun werk. Daarnaast hadden de Yankees al de AL East gewonnen en het thuisvoordeel voor de playoffs. Qua closers gingen ze dus niet o.a. Rivera gebruiken, aangezien ze morgen weer aan de bak moeten.

  • Darch 9 jaar ago

   Jammer voor je dat je een (in dit geval negatief) ijzer in het vuur had. Als je objectief was geweest, zoals vele anderen en ik (in dit geval) had je nu gesproken van ‘the five most amazing minutes of baseball ever’.

 2. Magnus 9 jaar ago

  I know. Was gewoon een eerste reactie op een enorme teleurstelling. De eerste 3 weken van september zat ik in Amerika en zat dicht op het vuur (3x Rockies – Giants gezien) om alles live mee te maken. Zijn de ongrijpbare en mooie drama’s in de sport. Boston kan alleen naar zichzelf kijken met zoveel fouten tegen Baltimore.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen