Red Sox putten hoop uit serie in New York

Door

Afgelopen weekeinde was het do-or-die voor de Boston Red Sox. Wilde de ploeg van manager Bobby Valentine een sprankje hoop houden op de postseason, dan moesten in New York de Yankees gesweept worden. Helaas voor de Red Sox zijn ‘the Bronx Bombers’ lijstaanvoerder in de American League. Een overzicht van de drie wedstrijden inclusief de verlossende bloop single van Pedro Ciriaco.

Vrijdag 27 juli 2012. Yankees vs. Red Sox 10-3

Nieuweling Ichiro Suzuki trekt voor het eerst de beroemde pinstripes uniform aan en fleurt zijn debuut in New York op met een honkslag en twee runs. Boston opent de score met een homerun van Dustin Pedroia, maar ‘contact pitcher’ Aaron Cook ziet dat zijn sinker geen schade aanricht bij de slagorde van de thuisploeg. Raul Ibanez en Russel Martin noteren beide en two-run homerun en Curtis Granderson maakt het feestje compleet met een Grand Slam Homerun in de achtste inning op reliever Mark Melancon.

Zaterdag 28 juli 2012. Yankees vs. Red Sox 6-8

De taak aan Jon Lester om de stand in de serie in evenwicht te brengen. Zijn voorgaande vier starts voorspellen onheil (0-3, 10.42 ERA). De lefty weet zich echter staande te houden en verlaat na zes goede innings, en een 6-4 voorsprong, de heuvel. De Yankees komen terug in de achtste inning dankzij een two-run homerun van Mark Teixeira op zijn ‘grote vriend’ Vicente Padilla, maar het slotstuk is voor de 26-jarige Ciriaco. Zijn triple in de negende inning is voldoende voor de zege. “He makes us a better team”, aldus Valentine.

Zondag 29 juli 2012. Yankees vs. Red Sox 2-3 (10 innings)

Starters Lester en Josh Beckett maken een wisselvallig seizoen door. Er komen dus kansen voor nieuwelingen in de rotatie, zoals Felix Doubrant. De 24-jarige linkshandige werper houdt de Yankees puntloos, totdat Russel Martin in de zevende en achtste inning de score op 2-2 brengt. Entering Ciriaco. De snelle tweede honkman brengt met een bloop single teamgenoot Jarrod Saltalamacchia over de thuisplaat. Alfredo Aceves besluit de wedstrijd met een strikeout op Raul Ibanez en pakt zijn tweede save in de serie.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen