Red Sox ontsnappen tegen Yankees en winnen nipt

Door

Boston Red Sox v New York Yankees

De aankomende tien dagen zullen de Red Sox en de Yankees het zes keer tegen elkaar op nemen, de eerste van zeven onderlinge wedstrijden was al meteen een kraker waarin de Yankees in extremis verloren van de Red Sox. Stephen Drew sloeg in de negende inning een run binnen op Mariano Rivera waardoor er extra innings nodig waren, één inning later maakte Shane Victorino en Koji Uehara er een einde aan.

Leading Off

De wedstrijd ging continu op en neer, in de zevende inning stond Boston nog 7-2 voor, maar New York scoorde maar liefst zes runs in de zevende inning om een 8-7 voorsprong te nemen. Uiteindelijk was het niet genoeg, met twee uit in de laatste inning was er een honkslag voor Mike Napoli, pinch-runner Quintin Berry stal vervolgens een honk, en kon vanwege Austin Romine’s slechte worp zelfs doorlopen naar het derde honk. Vervolgens sloeg Stephen Drew hem over de thuisplaat en in de tiende zou Shane Victorino met een RBI single voor de voorsprong zorgen.

Waar Rivera faalde was het Koji Uehara die wel de minieme voorsprong wist te behouden, het was Uehara’s 18de save en de Japanse closer heeft nu 26 opeenvolgende puntloze innings gegooid. En zijn laatste zeven saves zijn perfect geweest, met andere woorden: de laatste 24 slagmannen zijn allemaal niet op de honken gekomen.

 

De Red Sox mogen de Orioles bedanken dat zij ooit van Uehara een reliever maakte, een beslissing waarvan Baltimore overigens ook niet zwakker is geworden:

 

Three Strikes

  • Het blijft ongemeen spannend in de NL Central. Gisteren wisten de Cincinnati Reds in eigen huis met 6-2 te winnen van de St. Louis Cardinals. Todd Frazier was de man van de wedstrijd met twee homeruns en door de overwinning staat Cincinnati nog steeds derde in de divisie, maar is de achterstand op St. Louis nog maar anderhalve wedstrijd, en op Pittsburgh drie.
  • Op een avond waar hun NFL-stadgenoot met duidelijke cijfers verloor in Colorado deden de Orioles goede zaken. Dankzij homeruns van Adam Jones, Brian Roberts en J.J. Hardy werd er met 3-1 gewonnen van de Chicago White Sox. De Orioles staan nu drie wedstrijden achter op de Tampa Bay Rays.
  • Over de Tampa Bay Rays gesproken, die bewezen zichzelf wederom geen goede dienst. De Rays verloren met 6-2 van de Los Angeles Angels. Het was hun negende verlies in twaalf wedstrijden en vanwege deze verliespartij zien ze de concurrentie dichterbij komen in de wildcard race en lijkt de achterstad op de Red Sox onoverkomelijk te worden.
Gaan de Rays hun play-off kansen in de laatste maand vergooien?
Gaan de Rays hun play-off kansen in de laatste maand vergooien?

Seventh-Inning Stretch

Rennen wanneer Gerardo Parra de bal heeft? Slecht idee:

Geloof het of niet, maar ook de Kansas City Royals maken technisch gezien nog kans op een AL-wildcard. Gisteren wonnen ze weer, na dertien innings in walk-off fashion:

Going Dutch

Het was ook een rustige avond voor de Nederlanders, want alleen Didi Gregorius kwam in actie. De korte stop kwam in de zesde inning als pinchhitter in het veld, maar werd in zijn enige slagbeurt met drie slag aan de kant gezet.

Scoresheet

Seattle Mariners (63-77) @ Kansas City Royals (73-67) 6-7, na dertien innings

Boston Red Sox (85-57) @ New York Yankees (75-65), 9-8, na tien innings

Chicago White Sox (56-83) @ Baltimore Orioles (74-65), 1-3

St. Louis Cardinals (80-60) @ Cincinnati Reds (79-62), 2-6

Houston Astros (47-93) @ Oakland Athletics (80-60), 3-2

Arizona Diamondbacks (71-68) @ San Francisco Giants (62-78), 4-2

Tampa Bay Rays (77-62) @ Los Angeles Angels (65-74), 2-6

Oakland leed een kostbare nederlaag tegen Houston, en staat nu een halve wedstrijd achter Texas.
Oakland leed een kostbare nederlaag tegen Houston, en staat nu een halve wedstrijd achter Texas.

 

Ook leuk om te lezen