Reds doorbreken losing streak

Door

Washington Nationals v Cincinnati RedsDe Cincinnati Reds weten eindelijk weer wat winnen is. Na een reeks van zeven nederlagen op rij, stonden zij gisteren weer eens aan de goede kant van de score. Tegen de Washington Nationals was starting pitcher Johnny Cueto de grote man aan de kant van de Reds. De Dominicaan stond zeven innings op de heuvel, gooide negen keer drie slag en kreeg geen enkele run tegen. Deze sterke prestatie was ook broodnodig want zijn slagploeg was slechts in staat om één run te scoren tegen het goede werpen van Gio Gonzalez. Aangezien Jonathan Broxton en Aroldis Chapman ook geen punten toestonden, was de RBI single van Brayan Pena in de vijfde inning ook meteen het beslissende punt.

Leading off

In Florida hielden de Tampa Bay Rays hun streak juist in leven. Via een 3-0 overwinning op divisierivaal de Boston Red Sox wonnen zij hun negende wedstrijd op rij, waardoor zij weer hard op weg zijn om mee te doen om de prijzen in de American League East. Anders dan je zou verwachten bij deze uitslag, was de starting pitcher van de Rays niet bepaald in goeden doen. Jeremy Hellickson hier het slechts 4 2/3 inning vol op de heuvel en kreeg daarom ook niet de win, ondanks het feit dat de thuisploeg al met 2-0 leidde toen hij werd gewisseld. De overwinning ging uiteindelijk naar Grant Balfour aangezien hij de pitcher was toen Ben Zobrist met een homerun de 3-0 einduitslag op de borden zette in de zevende inning.

Three Strikes

* Clayton Kershaw zette wederom een fantastische prestatie neer. Hij kreeg in de uitwedstrijd tegen de San Francisco Giants slechts twee hits tegen in negen innings. Hiermee legde hij de basis voor de 5-0 overwinning van zijn ploeg, die hiermee de eerste plek in de National League West weer wist te veroveren. Kershaw zelf haalde zo zijn twaalfde overwinning van het seizoen binnen, tegen twee nederlagen. Dit was alweer zijn negende overwinning op rij en inmiddels heeft hij een ERA van 1.76. Hij is dus hard op weg om zijn National League Cy Young-titel te prolongeren.

* De National Baseball Hall of Fame veranderde voor het eerst sinds 1991 de regels voor de toelating van spelers. De belangrijkste verandering is dat vanaf de verkiezingen van 2015 spelers slechts tien in plaats van vijftien jaar verkiesbaar blijven. Deze periode gaat in nadat zij vijf jaar met pensioen zijn.

* Na een reeks van zeventien nederlagen in Yankee Stadium, kwamen de Toronto Blue Jays gisteren eindelijk weer eens tot een overwinning. Dan Johnson was de grote uitblinker aan de kant van de bezoekers, met vier RBI’s en een beslissende three-run homerun in de negende inning. Bij de Yankee maakte Chris Capuano zijn opwachting in pinstripes. Na een zenuwachtig begin kende hij een aardig debuut waarin hij twee runs opgaf in zes innings.

Seventh-inning stretch

Chris Capuano maakte in zijn Yankee-debuut bij een einde aan het leven van een libel

Marlins vangen een bal via de rug van de pitcher

Ook een manier om een swinging strike te voorkomen

Going Dutch

  • Andrelton Simmons kwam niet tot een honkslag maar was wel goed voor een run
  • Xander Bogaerts sloeg een uit vier en kreeg liefst drie keer drie slag om zijn oren

Standings

Standings

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen