Red Bulls tegenover Dallas in wildcard-ronde

Door

Vanaf heden zal Sport Amerika ook de Amerikaanse voetbalcompetitie voor je in de gaten houden. Momenteel is Major League Soccer aanbelandt bij de play-offs die uiteindelijk zullen leiden tot de kampioen van de United States. De eerste nummers drie uit de westelijke competitie en de nummers één tot en met drie van de oostelijke ranglijst hebben zich automatisch geplaatst voor de semi-finals.

De nummers vier en vijf uit de beide competities strijden om de resterende twee plaatsen in de volgende ronde. Vanavond spelen de New York Red Bulls tegen FC Dallas. Morgenavond treffen Colorado Rapids en Columbus Crew elkaar.

FC Dallas treft vanavond in eigen huis New York Red Bulls . De twee clubs spelen om een wildcard die één van de ploegen toegang geeft tot de halve finales. De ploeg uit New York wist in de oostelijke competitie tot de vijfde plek te komen, Dallas deed het iets beter en werd in de westelijke competitie vierde.

In het algemeen klassement schelen de ploegen zes plaatsen. Dallas wist de vierde plek te bemachtigen, terwijl de Red Bulls niet verder kwamen dan een tiende plek. Eerstgenoemde haalde uit 34 wedstrijden 52 punten, de voormalige club van Nederlander Dave van den Bergh haalde zes punten minder.

Toch kijkt Red Bulls-aanvoerder Thierry Henry met veel vertrouwen uit naar de confrontatie. ,,Je ziet in de laatste wedstrijden dat we goed spelen. En dat zijn niet één of twee jongens, maar het hele team functioneert goed.” Henry was in de competitie goed voor vijf treffers voor zijn team.

Ook Red Bulls coach Hans Backe heeft hoop op een goede afloop. De trainer schat de kansen voor zijn team in op fifty-fifty. Backe kan nu weer beschikken over Henry en ook over zijn andere ster, de Mexicaanse verdediger Rafael Marquez.

Opponent FC Dallas had het in de staart van de reguliere competitie moeilijk. De ploeg wist in de laatste tien duels slechts drie keer te winnen. De defensie werd in die wedstrijden liefst 21 keer gepasseerd. Een gunstig gegeven voor de ploeg uit Dallas is dat zij de laatste twee play-offwedstrijden in het eigen Pizza Hut Park wisten te winnen.

Verdediger Zach Loyd heeft dan ook hoop op een goed resultaat. ,,Met genoeg geloof in eigen kunnen is het mogelijk,” stelt hij op het digitale thuis van zijn club. Dallas-coach Schellas Hyndman kan in het duel van vannacht geen beroep doen op middenvelder Villar, normaliter basisspeler. Ook de al langer absente David Ferreira is nog niet fit genoeg.

De ploeg die vanavond als overwinnaar uit de bus komt, mengt zich bij de overige zes halve finalisten. Op dertig oktober staat dan een duel met Los Angeles Galaxy op het programma.

De andere clubs die al zeker zijn van een plek in die ronde zijn Seattle Sounders, Real Salt Lake, Houston Dynamo, Sporting Kansas City en Philadelphia Union.

Foto: bleachreport.net

Ook leuk om te lezen