Rechterhiel velt Big Papi

Door

Voorlopig hoeft David Ortiz zich niet bezig te houden met zijn lange termijn toekomst. Nu moet de Dominicaanse slugger zich focussen op zijn herstel. Terry Francona was gedwongen zijn aangewezen slagman dinsdag uit de lineup te schrappen wegens fysiek ongemak.

Zijn rechterhiel speelt hem parten. Woensdag verklaarde Big Papi dat de blessure er al een tijdje zit, maar dat de pijn lang draaglijk was. Dat veranderde afgelopen weekeinde in de series tegen de Seattle Mariners. Ondanks de nodige medicatie verergerde de kwetsuur. Zo ontdekte de medische staf een ontsteking boven z’n hiel. De maandag vrij bleek niet genoeg hersteltijd.

,,Het zit me eigenlijk met alles dwars wat ik doe. Zelfs als ik loop. Het voelt niet prettig. Het is heel erg pijnlijk”, aldus Ortiz. ,,Die vrije dag was lekker, maar dinsdag kon ik niet eens meer rennen. Ik liep behoorlijk mank.”

Dinsdag kreeg hij na het doktersbezoek te horen dat er niets geks aan de hand was. Als onderdeel van de behandeling is Ortiz’ rechtervoet sinds woensdag verpakt in een boot. Zelf hoopt Boston’s DH niet meer dan een week te moeten missen. ,,Het is niet dat ik een Achillesprobleem heb. Het is slechts een ontsteking die ik over heb gehouden aan rennen en dat soort dingen.”

Toch is het de vraag of de man die al 24 homeruns het veld uitklapte en 79 RBI’s op zijn naam heeft zo snel terugkeert in de basis. Vanwege het lichamelijke euvel heeft Francona moeten schuiven in zijn opstelling. Tito had daarbij gehoopt om met name Adrian Gonzalez rust te geven en zijn eerste honkman alleen nog als DH in te zetten. ‘Gonzie’ is ook verre van okselfris. Hij heeft weer last van zijn nek.

Maar in die opzet om keyplayers een adempauze te gunnen, kwam donderdag een kink in de kabel toen Kevin Youkillis op de DL werd gezet wegens een rugblessure. In de laatste lineups had Francona ‘Youk’ op het eerste honk gezet en Jed Lowrie had de nummer 5-positie gekregen. Hierdoor is de manager genoodzaakt Gonzalez terug te zetten op zijn vaste verdedigende stek en is Ryan Lavarnway opgeroepen uit de Minors om te DH’en.

Ook leuk om te lezen