Rays winnen dankzij uitblinker Zobrist

Door

Tampa Bay Rays tweede honkman Ben Zobrist hanteerde donderdagavond zijn bat zoals hij deed in 2009, het seizoen van zijn grote doorbraak. Hij zette een teamrecord neer met acht runs batted in.

Zobrist sloeg donderdagavond een home run en twee doubles donderdagavond tijdens de verpletterende 15-3 overwinning tegen de Minnesota Twins.

De tweede honkman sloeg 4 op 6 en scoorde zelf tweemaal. Hij sloeg een run binnen in de eerste inning, drie runs door een home run in de zesde inning en dan nog een tweemaal een double in de zevende en negende inning.

,,Als je zoveel RBI’s hebt is het omdat je teamgenoten in positie staan om te scoren,” merkte Zobrist bescheiden op. ,,Daarover ging het vandaag. We slaan goed over de hele lijn. Iedereen staat goed te slaan. Het is te hopen dat we er nog een paar over hebben gehouden voor de volgende wedstrijd,” merkte hij met een knipoog op.

B.J. Upton had drie hits en scoorde drie maal voor de Rays. Johnny Damon verlengde zijn hitting streak naar 15 wedstrijden, inclusief een triple waarmee hij een run binnensloeg.

De hitters van Tampa Bay zijn de pitchers aan het inhalen. De Rays startten de dag met het derde laagste ERA in de American League, maar tevens ook het laagste in de MLB wat betreft het slaggemiddelde (.228).

In twee wedstrijden tegen de Twins heeft Tampa Bay 23 runs gescoord. Zobrist sloeg zijn zesde home run en Casey Kotchman zijn eerste.

Foto: bthomps87.files.wordpress.com

 

Ook leuk om te lezen