Rays starten met Moore in Game 1

Door

De festiviteiten in en rondom St. Petersburg zijn amper achter de rug, als de Tampa Bay Rays zich alweer richten op het volgende doel: Game 1 van de ALDS. De comeback kids van manager Joe Maddon gaan vrijdag op bezoek bij de Texas Rangers, dat zich een stuk eenvoudiger wist te plaatsen voor de playoffs.

De Rays moesten in de maand september een achterstand van negen wedstrijd goedmaken op de Boston Red Sox, én zeven runs tegen de New York Yankees in de laatste wedstrijd van het seizoen. “Op dit moment kunnen wij alles aan. We believe”, liet Maddon strijdvaardig weten.

De comeback van de Rays heeft echter zijn sporen nagelaten binnen het team. Maddon kan in de eerste wedstrijd geen beroep doen op zijn beoogde starters James Shields en David Price. Beide heren zijn nog niet volledig hersteld. Maddon geeft daarom de kans aan de 22-jarige rookie Matt Moore.

Moore was dit jaar niet te stoppen in de Minor League en kreeg in september te horen dat hij zich mocht bewijzen op het hoogste niveau. De linkshandige sensatie pakte deze kans vorige week met beide handen aan in zijn eerste start in de Majors tegen de Yankees. Moore kreeg het publiek in Yankee Stadium stil dankzij vijf scoreloze innings en elf strikeouts.

Maddon is niet bang om de onervaren Moore in het diepe te gooien. Het kan zelfs een voordeel zijn, want de slagmannen van de Rangers hebben nog nooit tegenover Moore gestaan.

Het vertrouwen bij teamgenoot Evan Longoria is dan ook groot. “We zijn meerder malen afgeschreven. Daar trekken wij ons niets van aan, blijven in onszelf geloven, dat maakt ons juist zo sterk.”

Foto: bleacherreport.net

Ook leuk om te lezen