WWE Raw Review 25-6-2013

Door

Daniel_Bryan_3Het zou zeer fijn zijn als deze Raw op hetzelfde niveau is van die van vorige week. Want er zijn heel wat vragen te beantwoorden. Welke kant gaat de verhaallijn tussen de McMahons uit? Wat hebben Zeb Colter en Antonio Cesaro deze week te melden? Krijgt Paul Heyman zijn Guys allemaal met de neuzen dezelfde kant op? Wie zijn de volgende uitdagers voor The Shield? Wat heeft Mark Henry te vertellen? En hoe voelt Daniel Bryan zich nadat vorige week zijn match gestopt werd? De tops, flops en opvallende zaken van deze Raw op een rijtje.


TOP

 • Daniel Bryan vs Randy Orton. Deze match is er een voor in de geschiedenisboeken. Hij gaat gelijk op voor Match of the Year. Het is geen toeval dat Daniel Bryan een van de twee Superstars in deze match was. Maar ook Randy Orton verdient een dikke pluim voor het schouwspel. Het lijkt wel alsof Orton er weer ‘zin’ in heeft. En dat is goed om te zien. Reactie van het publiek op beide mannen was heel goed. Bryan is echt belachelijk over bij het publiek. En het zou mij niet verbazen als hij Money in the Bank wint en daarna Cena zijn WWE Championship afhandig maakt.
 • AJ_LEEAj Lee vs Kaitlyn. Hoewel de match tussen Kaitlyn en Aksana was, is het grotere verhaal natuurlijk de strijd tussen AJ en Kaitlyn. De manier hoe AJ, Kaitlyn in de zeik nam, was origineel en erg sterk gedaan. Het verhaal tussen de twee boeit en is geen zap moment meer. Nu maar hopen dat er voor andere Diva’s ook weer boeiende verhaallijnen komen.
 • Alberto del Rio vs Chris Jericho. Wat een match! Het blijkt maar weer eens dat Jericho iedereen er goed uit kan laten zien in de ring en dat Del Rio het best geschikt is als bad guy. Het klikt goed in de ring tussen beide heren en dat zie je er aan af. Toffe match. Ook weer goed hoe Dolph Ziggler, Del Rio aanvalt. Een publiekslieveling met een donkere kant, dat kan voor intrigerende verhaallijnen zorgen. Enige jammere is dat Jericho het tijdens Money in the Bank op gaat nemen tegen Ryback. Allebei hebben ze er niets bij te verliezen of te winnen.
 • Battle of the Heyman Guys. De woordenwisseling tussen  CM Punk en Paul Heyman in de ring was weer heel erg sterk. Sowieso nu Punk weer bij de good guys hoort, hoeft hij niet meer zo geforceerd ‘de waarheid’ te spreken. Op deze manier hebben zijn woorden meer impact. En Heyman als advocaat van de duivel in een tweespalt is ook top om te zien. Dat nu Curtis Axel ook in de mix is gekomen maakt het alleen maar interessant. Zeker als je in je achterhoofd houdt dat er meer Heyman Guys zijn, en er zelfs eentje tijdens Money in the Bank terugkeert.

FLOP

 • Ryback vs The Great Khali.  Ik kan er steeds minder goed tegen om Khali op mijn scherm te zien. Hoewel hij deze keer meer dan twee bewegingen deed in de ring, is de beste man gewoonweg niet meer serieus te nemen in de ring. Heel fijn dat Ryback een paar rondjes met hem in zijn nek kan lopen. Maar helpt dit hem nou? Ik denk het niet. Zoek een legitieme tegenstander voor hem en laat hem daar mee werken. En laat Khali nooit meer op tv komen!
 • The Champ is here. Vorige week een briljante acteerprestatie van Mark Henry, vandaag een tamme promo van John Cena, die weer doet wat hij altijd doet. En dat kennen we allemaal wel. De promo van Mark Henry was later op de avond een stuk sterker. Misschien een idee om hem vooral het praatgedeelte te laten doen de komende weken?
 • Tons of Funk vs 3MB vs The Uso’s. Aan de ene kant is het heel tof dat The Uso’s een kans krijgen. Ze verdienen het. Maar waarom zouden we na de overwinning op twee teams die vooral bekend staan om hun komedieroutine ineens zien als een bedreiging voor The Shield? Had ze het dan op laten nemen tegen Prime Time Players en Epico & Primo of zelfs Hunico & Camacho. Deze overwinning doet namelijk niks voor ze, behalve dat ze op Raw te zien zijn geweest en het publiek lekker achter zich kregen.
 • Cesaro? Dat Zeb Colter, Antonio Cesaro toe heeft gevoegd aan zijn stable is een hele grote stap in de goede richting. Cesaro heeft alles in zich om een toekomstig kampioen te zijn, alleen werkte zijn karakter niet. Met Colter komt daar verandering in. Jack Swagger zal aantekeningen moeten maken, want alleen al bij de onthulling door Colter, nam Cesaro een voorsprong op hem. Enige nadeel. Hij was in geen velden of wegen te zien tijdens deze Raw. En dat kan natuurlijk niet.

Opvallend

 • Briljante quote Jerry Lawler. Soms is het commentaar van Lawler en Cole vooral flauw en veel herhaling. De oneliners van Lawler zijn soms vermakelijk maar nog vaker écht te flauw en te ver gezocht. Maar tijdens deze Raw had hij een vrij briljante: “He’s got a face only a fist could love.” Wauw!
 • The Wyatt Familiy. De buzz die is gecreëerd rondom The Wyatt Family is echt heel erg goed. Ook het vignette tijdens deze Raw was weer sterk. Ik kan gewoon niet wachten tot ze hun debuut maken en vooral met welke verhaallijn. Zouden ze het op den duur tegen The Shield op gaan nemen?
 • Money in the bank deelnemers. Het lijkt er heel erg op dat er een MVP Money in the Bank-match is. Zeker als je ziet wie er allemaal deelnemen: CM Punk, Daniel Bryan, Sheamus, Randy Orton, Christian, Kane en de terugkerende RVD. Dat kan niet anders dan smullen worden over een paar weken. Mijn geld zet ik in op Daniel Bryan. Geen van de anderen heeft er iets aan om dat koffer mee te zeulen de komende tijd. Allemaal gevestigde namen die zich makkelijk in een titelstrijd kunnen mengen zonder het koffer.

© 2013 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen