Ravens winnen AFC, gaan naar Super Bowl

Door

AFC Championship - Baltimore Ravens v New England Patriots

Nadat San Francisco 49ers zich als NFC-winnaar eerder wisten te plaatsen voor de Super Bowl, hebben de Baltimore Ravens zich middels een overwinning op bezoek bij de New England Patriots de vertegenwoordiging namens de AFC afgedwongen. De Patriots begonnen hun thuiswedstrijd, een rematch van de AFC Championship Game van vorig jaar, als favoriet maar wisten die rol niet waar te maken. De Ravens speelden sterk en wonnen uiteindelijk afgetekend met 28-13 van de pover spelende Patriots.

Turnovers
Bij rust gingen de Pats nog wel aan de leiding met 13-7, maar in de tweede helft waren de Ravens de enige ploeg die de endzone nog konden vinden. Met drie touchdowns in de tweede helft werd de tweede uit-overwinning in de playoffs behaald. De New England Patriots gaven in het tweede bedrijf drie turnovers weg aan de verdediging van Baltimore en Ravens-quarterback Joe Flacco profiteerde daar optimaal van.

Flacco
Net als een week eerder, op bezoek bij de Denver Broncos, bewees Joe Flacco niet onder te doen voor de beste quarterbacks in de league als hij in vorm is. Hij was dan ook de grote man met 21 completions uit 36 pogingen, 240 yards, drie touchdowns en geen intercepties. Anquan Boldin was de ontvanger van twee van Flacco’s drie touchdown passes. Aan de andere kant was het Tom Brady die wel 320 yards bij elkaar gooide, maar slechts een enkele touchdown pass en wel twee intercepties.

Harbowl
De Super Bowl zal nu voor het eerst in de geschiedenis een echte broedertwist worden. Jim Harbaugh, coach van de San Francisco 49ers, gaat in het eerste weekend van februari de strijd aan met zijn broer, John Harbaugh, coach van de Baltimore Ravens. Super Bowl XLVII is dan ook al omgedoopt tot Harbowl of Superbaugh. Ook voor de legendarische Ravens-linebacker Ray Lewis is dit een geweldig toetje. De toekomstige hall of famer kondigde eerder al aan zijn carriere af te sluiten na het huidige seizoen en heeft nu de mogelijkheid dat te doen met een tweede Super Bowl-ring.

Foto: Getty Images

Wil je ook de SuperBowl meemaken in een fantastische sfeer? Kom dan naar de Sport Amerika Super Bowl Party, de grootste en gratis party van Nederland. Voor meer info over het feest: https://www.sportamerika.nl/uitgelicht/sportamerika-presenteert-super-bowl-party/

Ook leuk om te lezen