Ravens verslikken zich in Chargers, Texans’ Fitzpatrick gooit zes touchdowns

Door

San Diego Chargers v Baltimore Ravens

Het was een drukke middag in de NFL met maar liefst negen vroege wedstrijden. De meeste spanning was te vinden in Baltimore waar de Ravens (7-5) tot het bittere eind moesten strijden tegen de San Diego Chargers (8-4). Verder was er eindelijk wat succes voor de Jacksonville Jaguars (2-10) versus de New York Giants (3-9) en liet Texans-quarterback Ryan Fitzpatrick zich zien door zes touchdowns te gooien tegen de Tennessee Titans (2-10).

First Down

De Baltimore Ravens (7-5) leken lange tijd op weg naar een overwinning tegen de San Diego Chargers (8-4). In de laatste twee minuten ging het echter alsnog fout, en wisten de Chargers er vandoor te komen met een 34-33 overwinning.

Vanaf het begin namen de Ravens het initiatief, en dit kwam mede dankzij deze mooie catch van Torrey Smith die de Ravens al vroeg op een 7-0 voorsprong zette:

Ondanks dat de Chargers telkens terugkwamen, wisten zij niet lange tijd niet op voorsprong te komen. Dit kwam ook door enkele slordige fouten waar de Ravens dankbaar gebruikt van maakten.

Toch had San Diego wel de voorsprong te pakken toen het erom ging. Met slechts 38 seconden te gaan gooide Philip Rivers (34-uit-45, 383 passing yards, 3 TDs/1 INT) een korte touchdown pass richting Eddie Royal.

Hierna hadden de Ravens geen tijd meer over om wat terug te doen waardoor zij de Bengals, die in Tampa Bay ontsnapten, nog een wedstrijd uit zien lopen.

Third and long

* Afgelopen week was er nog sprake van teleurstelling in Houston toen bekend werd dat Ryan Mallett na twee weken alweer klaar was. Een blessure aan zijn borst maakte vroegtijdig een einde aan zijn seizoen. Het betekende de terugkeer van Ryan Fitzpatrick, en die stelde alles behalve teleur door zes touchdowns te gooien tegen de Tennessee Titans (2-10). En hier zat uiteraard ook weer een pass bij naar J.J. Watt:

Dankzij deze prestatie wonnen de Texans (6-6) eenvoudig met 45-21 en blijven zij in de race voor een play-offplek.

* En toen was daar ineens Johnny Manziel! De Cleveland Browns (7-5) stelden aanvallend teleur tegen de Buffalo Bills (7-5) en hierdoor werd Browns-quarterback Brian Hoyer in het vierde kwart bij een 20-3 achterstand naar de bank verwezen. Manziel kwam erin en bracht voor een moment de spanning terug in de wedstrijd:

Het mocht uiteindelijk niet baten. Want ondanks de aanwezigheid van Manziel maakten de Bills het karwei af door met 26-10 te winnen.

* De Jacksonville Jaguars (2-10) hebben hun tweede overwinning van het seizoen te pakken. In eigen huis werden de New York Giants (3-9) met 25-24 verslagen. Aanvallend was het van de kant van Jacksonville nog steeds niet indrukwekkend, en het waren dan ook vooral fouten aan de kant van New York die de Jaguars in staat stelde om te winnen.

Dankzij bovenstaande touchdown completeerde Jacksonville de comeback – ze stonden halverwege met 21-0 achter – en lieten ze de Giants achter met een flinke kater.

Extra Point

De mooiste actie van de avond kwam van Redskins-quarterback Colt McCoy:

Ondanks deze actie verloren de Redskins (3-9) echter wel met 49-27 van de Indianapolis Colts (8-4). En om het nog erger te maken beging de Redskins-punter een wel hele opzichtige schwalbe:

Niet alles wat Johnny Manziel deed ging per se goed:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen