Ravens maken gehakt van Steelers

Door

De Baltimore Ravens lieten zondagmiddag duidelijk zien waar zij dit seizoen toe in staat zijn. Tegen de Pittsburgh Steelers, de verliezend finalist van de laatste Super Bowl, wonnen de mannen van de uitblinkende quarterback Joe Flacco met 35-7.

De topper in de AFC North kreeg zodoende niet de verwachte spannende strijd tussen de twee rivalen. Opmerkelijk: de Steelers produceerden maar liefst zeven turnovers.

Het begin van de wedstrijd leek een kopie te worden van het eerdere treffen tussen beide ploegen in januari, toen er gespeeld werd in de tweede ronde van de play-offs. Ook toen hadden de Ravens een 21-7 voorsprong, alleen verspeelden ze die in het tweede gedeelte.

Deze zondag was de voorsprong mede te danken aan QB Flacco. Die was zondag in de eerste helft in het M&T Bank Stadium al goed voor drie touchdownpasses, terwijl running back Ray Rice tweemaal wist te scoren, waarvan één uit een pass van zijn quarterback.

,,In de rust zeiden spelers tegen elkaar dat we dit al eens eerder hadden meegemaakt,” vertelde Ravens-linebacker Ray Lewis. ,,Ik heb ze er toen op gewezen dat dat niet klopt. Dit jaar is een namelijk een nieuwe start en daarom kijken we niet terug naar het verleden.”

De woorden van Lewis bleken zijn uitwerking niet te missen, want de thuisploeg zette ditmaal wel door.

Terwijl Flacco exceleerde, liet zijn collega quarterback aan de andere zijde, Ben Roethlisberger, niet van zich spreken. Hij gooide weliswaar één touchdownpass naar Emmanuel Sanders, maar Roethlisberger stelde daar ook drie interceptions tegenover

De verdediging van de Ravens, onder leiding van Haloti Ngata, bleef eenvoudig overeind. Ngata zorgde voor een fumble en veranderde een pass van richting zodat het leidde tot een interception. In totaal zorgden de verdediging voor zeven turnovers en zette daarmee meteen een nieuw record in de boeken.

,,Je kon zien dat zij echt op dit duel zaten te wachten,” liet ‘Big Ben’ weten na de nederlaag van zijn ploeg. ,,Ach, ik zie deze verliespartij in perspectief. Ik verlies liever nu op deze manier, dan in week 14,15 of 16.”

De Steelers mogen volgende week hun valse start proberen te doen vergeten in de thuiswedstrijd tegen de Seattle Seahawks, terwijl de Ravens op bezoek gaan bij de Tennessee Titans.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Steelers en Ravens.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen