Ravens en fans vieren Super Bowl met parade

Door

Baltimore Ravens Victory ParadeBaltimore vierde dinsdag samen met Super Bowl kampioen Ravens feest. Tienduizenden fans stonden in een paarse lijn opgesteld in de straten van Charm City en vervolgens wachtten in het stadion meer dan 70.000 supporters hun helden op. Ook op het plein voor ‘City Hall’ stond het paars van de mensen en een explosie van vreugde volgde toen spelers de zilveren Lombardi Trophy omhoog hielden.

Eddie Money
Coach John Harbaugh bedankte de fans voor hun steun en safety Ed Reed zong de melodie van Eddie Money’s “Two Tickets to Paradise.” De gepensioneerde middle linebacker Ray Lewis, de enige overgebleven speler die bij het team startte toen het naar Baltimore overkwam uit Cleveland in 1996, vertelde dat het team zijn belofte om naar New Orleans te gaan en te winnen heeft nagekomen. “The city of Baltimore – I love you for ever and ever and ever and ever.”

Queen
De spelers arriveerden uiteindelijk een uur te laat, maar niemand ging eerder naar huis voordat het de spelers langs had zien rijden in militaire voertuigen. Via het stadhuisplein reden de spelers uiteindelijk naar het stadion. De stad vuurde grote ladingen paarse en witte confetti af terwijl de parade onder Queens “We are the Champions” door de stad slingerde. Quarterback Joe Flacco, en diverse andere spelers, bestuurden zelf hun voertuig, weer anderen stonden op gedecoreerde wagens.

Tranen
Baltimore Ravens Victory ParadeHelemaal aan het einde van de parade was een ereplek ingericht voor Ray Lewis. Hij stond bijna de gehele rit met zijn hand op zijn hart en stak zijn duim op naar de mensen langs de kant van de weg. Terwijl hij als laatste passeerde sloten de fans zich aan achter zijn auto en ontketende zich een waar volksfestijn waar Rio de Janeiro een puntje aan kon zuigen. Bijna elke vrouw in de parade droeg paarse lippenstift en oogschaduw. Sommige fans barsten tijdens tv-interviews in tranen uit. Deze Super Bowl betekent veel voor een stad die zo’n donkere kant heeft op het gebied van geweld, vaak gerelateerd aan drugshandel.

De fans die achter de parade aan liepen konden niet meer in het stadion. Deze werd uit voorzorg afgesloten, omdat er om 12:30 uur ‘s middags al 72.000 fans binnen waren. Het applaus, terwijl de spelers het stadion binnenrenden duurde langer dan een half uur. Voor een laatste keer mocht Ray Lewis zijn dansje doen. Tranen stonden wederom in zijn ogen. “There is no place on this earth that’s better than Baltimore,” vertelde hij de grote schare fans. Flacco, de MVP van de Super Bowl, had nog een laatste woord voor zijn supporters: “Baltimore, we did it. Super Bowl champs, baby.”

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen