Rangers verrassen Devils in game 3

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Als je het gevoel hebt een samenvatting te lezen van game 1 van afgelopen maandag dan kan dat goed kloppen, want de New York Rangers en New Jersey Devils speelden in game 3 een herhaling van zetten en opnieuw wonnen de Rangers met 3-0, waardoor de serie nu op 2-1 in het voordeel van de New Yorkers staat.

Zoals gezegd hadden veel fans het gevoel naar dezelfde wedstrijd als game 1 te kijken. New York oogde traag en mocht van geluk spreken dat de Devils doelpuntloos uit de eerste periode kwamen. Dat beeld herhaalde zich in de tweede periode, waarin beide ploegen het vooral van magistraal keeperswerk van zowel Lundqvist als Brodeur moesten hebben. Drie powerplays voor de Devils leverden tot dan toe niets op en de keer op keer vermoeid ogende Rangers roken hun kans.

Niet alleen waren twee doelpuntloze periode vergelijkbaar met game 1, zo ook de doelpuntenmakers. Eerst was Dan Girardi die van enige afstand Martin Brodeur verschalkte en vervolgens was het Chris Kreider die de 2-0 maakte. Kreider scoorde vooralsnog in alledrie de wedstrijden van deze serie en vijf keer in totaal. Gecombineerd met zijn twee assists zijn dat de meeste punten (7 stuks) ooit voor een speler die nog niet in het reguliere seizoen van de NHL is uitgekomen.

Het duel werd afgesloten met een empty net goal van de Rangers aanvoerder Ryan Callahan (foto), die daarmee zijn vooralsnog moeizaam verlopen playoffs misschien een boost kan geven. New York begint voor de derde keer op rij een play-off serie met winst-verlies-winst en probeert maandagavond voor het eerst game 4 wél te winnen. Het zou een fikse stap zijn richting de eerste Stanley Cup finale voor de Rangers sinds het kampioensjaar in 1994.

Highlights

Programma
Zoals gezegd treffen de Rangers en Devils elkaar maandagavond weer en wel om 2.00 Nederlandse tijd. Vanavond treffen de Los Angeles Kings en Phoenix Coyotes elkaar in het Staples Center om 21.00 onze tijd en de Yotes zullen proberen om hun uitschakeling nog heel even uit te stellen. LA leidt die serie 3-0.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen