Rangers forceren game 7

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Na de 3-2 overwinning op de Senators gisteravond blijven de Rangers in de strijd voor een plek in de tweede ronde. Een sterke tweede periode was de sleutel tot de overwinning. Ook de terugkeer van Senators captain Daniel Alfredsson kon de Senators niet helpen. Donderdagavond wordt de beslissende game 7 gespeeld.

Derek Stepan

Waar de Senators een 0-1 voorsprong namen door een powerplay goal van Chris Neil in de eerste periode, wisten de Rangers de puck niet in het doel van Craig Anderson te werken. Ook in game 5 hadden de Rangers geen oplossing voor de fenomenaal spelende goalie. Pas in de tweede periode was het Derek Stepan die de stand op 1-1 wist te brengen op de powerplay. De Rangers bleven druk uitoefenen op het doel van de Senators. Met goals van Brad Richards en de eerste NHL goal van Chris Kreider namen de Rangers een 3-1 voorsprong. Hoofdrol was er echter voor Stepan die naast zijn goal ook twee assists toe wist te voegen.

Controverse

In de derde periode lag het initiatief voornamelijk bij de Senators maar Henrik Lundqvist wist de score op 3-1 te houden met een aantal geweldige reddingen. De Senators leken dicht bij de 3-2 toen Chris Philips met een schot van de blauwe lijn Lundqvist versloeg maar moeite ondervond met de paal. De 3-2 viel echter wel met 39 seconden te spelen. Jason Spezza schoot de puck in de chaos voor het doel van de Rangers waar Chris Neil de puck over de lijn leek te schoppen. De replays lieten zien dat Neil de puck miste met zijn schaats dus hield de goal stand. Een ziedende Lundqvist haalde na de wedstrijd nog fel uit naar de officials en de controversiële goal.

Highlights

Programma

Nu alle series in de Western Conference zijn beslist, resten enkel drie series uit de Eastern Conference. Vanavond kunnen de Florida Panthers een plek in de tweede ronde bemachtigen als ze een overwinning weten te halen tegen de New Jersey Devils. De wedstrijd begint om 01:30 Nederlandse tijd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen