Rangers een wedstrijd verwijderd van World Series

Door

Het lijkt er op dat de Texas Rangers voor het tweede achtereenvolgende jaar de World Series gaan bereiken. De mannen van Ron Washington wisten afgelopen nacht de Detroit Tigers voor de derde keer te verslaan. Het verschil werd net als in Game 2 pas in de elfde inning gemaakt. Dit keer sloeg Mike Napoli de Rangers naar een 4-3 voorsprong en zorgde Nelson Cruz er met een three-run-homerun voor dat de 7-3 eindstand op het bord kwam.

In opnieuw een spannende wedstrijd lieten de jonge startende werpers zien dat ze ook dit niveau aan kunnen. Matt Harrison hield de Tigers tot twee runs in vijf innings en Rick Porcello wist 6.2 innings te pitchen en daarin slechts twee runs op te geven.

Het kantelpunt in de wedstrijd lag in de achtste inning. Met één uit en Miguel Cabrera op het derde honk sloeg Tiger Delmon Young de bal hoog naar Nelson Cruz. Op het moment dat Cruz de bal ving rende Cabrera naar de thuisplaat, alwaar hij uitgetikt werd door catcher Napoli. De Tigers hadden gegokt op de hele sterke arm van Cruz, en verloren.

Een beslissing die Tigers manager Jim Leyland kwalijk genomen kan worden. Leyland stond na afloop van de wedstrijd nog steeds achter zijn beslissing: “If the throw is offline, he makes it. If it’s not, he’s out. Other than Austin Jackson, I don’t know that anybody would have made it if he threw it on the money.” Een waarheid als een koe natuurlijk, maar veel analisten zullen het hem kwalijk nemen de arm van Cruz getest te hebben. Cruz staat bekend om zijn arm.

De twee Rangers die bij die play betrokken waren, Cruz en Napoli, waren in de elfde inning nog eens dodelijk. Cruz, waarschijnlijk de ALCS MVP, sloeg in Game 2 al een walk-off grand slam in de elfde inning.

Game 5 staat vanavond op het programma. Tigers ace en waarschijnlijk Cy Young winnaar Justin Verlander neemt het op tegen de beste pitching Free Agent komend offseason: C.J. Wilson.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen