Rangers brengen stand in World Series weer gelijk

Door

De stand in de World Series is weer in evenwicht (2-2). De Texas Rangers boekten zondagnacht een belangrijke 4-0 overwinning op de St. Louis Cardinals. Mike Napoli had een groot aandeel in de zege met een 3-run homerun, terwijl startende werper Derek Holland de slagploeg van de Cardinals in toom hield door in 8 1/3 inning slechts twee honkslagen toe te staan.

De mannen van manager Ron Washington revancheerden zich daarmee knap na de 16-7 oorwassing in Game 3. Alle ingrediënten waren zondag in Texas aanwezig voor een goed resultaat. Eerder op de dag in de NFL maakten de Dallas Cowboys met 34-7 gehakt van de St. Louis Rams nadat onder andere Josh Hamilton de toss had verricht. En dan gooide niemand minder dan ex-president George W. Bush ook nog eens the first pitch van de wedstrijd op GM Nolan Ryan.

Holland begon overtuigend aan de wedstrijd, zijn collega Edwin Jackson van de Cardinals iets minder. De Rangers sloegen in de eerste inning direct toe dankzij een double van Hamilton die tot dat moment slechts één hit produceerde in de World Series. Elvin Andrus wist te scoren, maar Jackson hield de schade beperkt en kwam tot de zesde inning niet meer in de problemen.

Dan de  zesde inning. Jackson wordt van de heuvel gehaald met één out en twee honken bezet. Het gebruikelijke tijdrekken volgt van manager Tony LaRussa. Reliever Mitchell Boggs komt erin. Eerste pitch. Goobye! Napoli slaat de bal hoog de tribunes in voor een 3-run homerun. Een slechtere invalbeurt kun je niet bedenken. De gezichtsuitdrukking van Jackson in de dug-out zei voldoende. 4-0 Rangers.

De voorsprong gaf Holland nog meer zelfvertrouwen. De linkshandige werper ging voor een complete game shutout, maar werd na een vrije loop op Rafael Furcal van de heuvel gehaald door Washington. De toeschouwers waren het er niet mee eens en zelfs Holland probeerde voor even zijn manager te overtuigen. Washington bleef bij zijn beslissing. Closer Neftali Feliz kwam erin en stelde de overwinning veilig.

Game 5 is maandagnacht en de voorbeschouwing op dat duel lees je maandagmiddag op Sport Amerika.

Foto: AP

 

Ook leuk om te lezen