Rams trekken McDaniels aan als offensive coordinator

Door

De St. Louis Rams hebben Josh McDaniels aangenomen als nieuwe offensive coördinator. Hij zal er Pat Shurmur vervangen die nu nieuwe head coach is bij de Cleveland Browns. McDaniels zelf was tot 6 december head coach bij de Denver Broncos. Maar na teleurstellende resultaten werd hij daar ontslagen.

Bill Musgrave, assistent head coach bij de Atlanta Falcons en Darrell Bevell, offensive coördinator van de Minnesota Vikings, waren ook mogelijke kandidaten voor de job.

Rams-head coach Steve Spagnuolo is enorm tevreden met de nieuwe trainer: ,,We zijn zeer blij om aan te kondigen dat Josh (McDaniels) deel zal uitmaken van onze coaching staff. Ik heb altijd erkend dat hij één van de beste offensieve breinen is binnen de NFL, hij is zeker een sterke aanwinst.” McDaniels was het grootste deel van de laatste twee seizoenen head coach bij de Denver Broncos, waar hij maar 11 van de 28 wedstrijden wist te winnen.

Hij maakte daarvoor furore bij de New England Patriots waar hij werkte van 2001 tot 2008. De Patriots wonnen drie maal de Super Bowl en 4 maal het AFC kampioenschap met hem als assistent. De laatste drie seizoenen was hij er offensive coördinator.

Hij staat bekend als een gebruiker van het soort offense waar Rams quarterback Sam Bradford in uitblonk in zijn rookieseizoen en is tevens ook liefhebber van de spread offense, hetgeen Bradford speelde toen hij voor de Universiteit van Oklahoma speelde.

Foto: onlineathens.com

Ook leuk om te lezen