Ramirez verlengt contract bij White Sox met vier jaar

Door

De Cubaanse korte stop Alexei Ramirez heeft zijn contract bij de Chicago White Sox met vier jaar verlengd. Hij gaat in deze vier jaar 32,5 miljoen dollar verdienen en heeft tevens een optie voor een vijfde jaar waarin hij nog eens 10 miljoen dollar zou kunnen krijgen.

Ramirez kwam voor het eerst op onze radar toen hij tijdens de World Baseball Classic van 2006 in het midveld speelde voor Cuba. Hij sloeg zes hits in zestien wedstrijden en trok de aandacht van verschillende Major League teams.

In september 2007 vluchtte hij uit Cuba naar de Dominicaanse Republiek.

Daarvandaan vloog hij naar Amerika om voor verschillende teams try-outs te doen. De White Sox zagen in hem een directe versterking en in het seizoen 2008 werd hij hun startende korte stop.

In zijn rookie seizoen zette hij een Major League record door in één seizoen vier grand slams te slaan. Shane Spencer (Yankees) was sinds 1998 de rookie met de meeste grand slams in een seizoen, hij sloeg er drie.

In zijn drie seizoenen groeide Ramirez uit tot een van de meest complete korte stops in de MLB. Hij heeft op dit moment een career average van .283, sloeg al 54 home runs en pakte al 215 RBIs.

In 2010 won hij de Silver Slugger Award voor de beste aanvallende korte stop. Hij verdiende eigenlijk ook de Gold Glove Award voor beste verdedigende korte stop, maar die ging naar Derek Jeter van de New York Yankees.

Foto: deportes.orange.es

Ook leuk om te lezen