Raiders verslaan mogelijke stadiongenoot na verlenging

Door

Woodson
De Raiders hebben hun supporters in Oakland mogelijk een laatste thuisoverwinning bezorgd. De ploeg van quarterback Derek Carr won na verlenging met 23-20 van de San Diego Chargers, de ploeg met wie de club in de toekomst een stadion wil delen in Carson, Los Angeles. Het is nog niet bekend of de fans afscheid moeten nemen van hun ploeg, ze deden dit in ieder geval wel van Charles Woodson, de legende die zeker zijn laatste NFL-thuiswedstrijd speelde op kerstavond.

Woodson kondigde afgelopen week zijn pensioen aan. Hij deed dit deze week om afscheid te kunnen nemen van de fans in Oakland en hij deed het in stijl. Het lukte Woodson, een van de beste verdedigers in de geschiedenis van de NFL, niet om de winnende touchdown te scoren. In verlenging kwam Woodson aanvallend in het veld in de redzone, maar de trick play verraste de Chargers niet en leverde geen score op.

Steun
Wel wisten de Raiders de field goal te scoren, waarna Phil Rivers een kans kreeg het feestje van Woodson te verstoren, maar hij slaagde er niet in om in field goal range te komen. De zege ging naar de Raiders en Woodson mocht zo zijn indrukwekkende loopbaan voor eigen publiek in ieder geval afsluiten met een zege. Na afloop kreeg hij de kans om het publiek van Oakland te bedanken voor de steun die hij de afgelopen jaren heeft gehad.

Hoewel het spel niet goed was op deze kerstavond, was het een emotionele avond in Oakland Coliseum. Het was mogelijk de laatste wedstrijd van de club in de stad. Oakland heeft bij de NFL plannen ingediend om te verhuizen naar Carson, Los Angeles waar het een nieuw stadion wil gaan delen met de San Diego Chargers, toevallig de tegenstander in de mogelijk laatste thuiswedstrijd in Oakland. Ook de St. Louis Rams willen graag in Los Angeles gaan spelen, maar dan in de wijk Inglewood.

De fans van de Raiders, Chargers en Rams zitten nog iets meer dan twee weken in spanning over de toekomst van hun club. Op 12 en 13 januari komen de eigenaren bij elkaar in Houston en dan zal een beslissing genomen worden of er teams naar L.A. verhuizen en zo ja, hoeveel en welke. Tot er meer duidelijkheid is blijven de fans vrezen dat ze hun club verloren hebben en dat de laatste NFL-wedstrijd in Oakland gespeeld is.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen